Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları (BATİAD) ve İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB), uluslararası rekabeti geliştirmek (UR-GE) için tekstil sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerine Bayrampaşa'daki bir otelde konferans verdi. Programa Avrupa Birliği (AB) Eski Bakanı Volkan Bozkır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İHKİB Başkan vekili Mustafa Gültepe, BATİAD Başkanı Aydın Erten ve sanayiciler katıldı. Programda işadamlarına devletin verdiği destekler ve ihracat için teşvikler anlatıldı.
Sanayicilere seslenen Bozkır, gerçekleştirilecek 16 Nisan referandumu için açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğindeki en önemli hususun yürütmede olabilecek sıkıntıların önlenmesi olduğunu belirten Bozkır, 'Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının sorumsuz konumu, sorumlu hale getiriliyor. Yani şu andaki sistemde cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz. Bir tahkikata tabi tutamıyorsunuz. Oysa ki yeni anayasada cumhurbaşkanı yargıya gidebiliyor. 400 milletvekilinin gizli oyuyla, önceki prosedürle 367 milletvekiliyle cumhurbaşkanı yargılanabilir hale gelecek. Meclis daha rahat hareket edebilecek. Gensorular ve meclisin zamamınını çalan bölümlerden kurtulmuş olacağız' diye konuştu.
Hukuk sisteminin tarumar edildiğini ifade eden Bozkır, 'Bunun düzeltilmesi için ciddi hamleler yapılıyor. Bir daha böyle bir noktaya gelmememiz için anayasada önemli değişiklikler yapılıyor. Ümit ediyorum ki 16 Nisan halk oylamasında Türkiye'nin bir sonraki büyüklüğe gelmesi için uygulanan baskılar, çeşitli organizasyonlar inşallah geride kalacak. 17 Nisan'dan itibaren belki de daha oturmuş bir dünya siyasetiyle geleceğe daha güzel bakacağımız, dostlukları pekiştireceğimiz ortamlara gireceğiz' ifadelerini kullandı.

'Türkiye sabırlı ve töleranslı'
AB ilişkilerine de değinen Bozkır, 'Avrupa Birliği Türkiye'ye çok haksızlık yapmıştır. Yani 50 senelik ilişkiyi başka hiçbir ülke sürdüremezdi. Bu Türkiye'nin ne kadar sabırlı ve töleranslı olduğunun göstergesidir. Bu karşılıklı bir aynı hissiyat içinde olmadan yürüyebilecek bir ilişki olmaktan da çıktı. Onun için belki çok daha oturup,konuşup bu ilişkinin sarsılan temellerinin ne olduğunu anlayıp, karşılıklı ilişkinin nasıl daha ileri götürülmesi hususunu konuşmamız lazım' şeklinde konuştu.
Programın sonunda Bozkır, İHKİB Başkan vekili Gültepe ve otel sahibi Engin Kıdan'a plaket takdim edildi.

AB eski Bakanı Volkan Bozkır: “AB, Türkiye’ye çok haksızlık yaptı”