Trabzon Paten Kulübü Başkanı Hasan Adanur, paten sporunun insanların sosyal ve sağlık gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirterek, Trabzon'da önemli bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyoruz. Günümüzde birçok insanın patenle kaymayı seviyor. Özellikle paten ile kayma bilgi ve beceri isteyen bir spor dalı, Trabzon Paten Kulübü'nün kuruluş amaçlarından biri de insanlarımızın bu sporu yaparken, hem sağlıklı bir yaşama kavuşmalarını sağlamak hem de zevkli ve keyifli vakit geçirmelerine katkıda bulunmak' dedi.
Trabzon Paten Kulübü olarak uluslararası birçok organizasyona katıldıklarını belirten Adanur, 'Türkiye'de bunu resmiyete kavuşturmak istiyoruz. Dünya Federasyon Başkanı Arash'ın da desteklediği spor dalını Türkiye'de Federasyon kurarak resmi işlemleri başlatmak için yola çıktık. Basın mensuplarımızdan bu konuda destek bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Trabzon pilot şehir olacak
Türkiye'de federasyon kurulması için Dünya Federasyon Başkanı Arash'ın da desteğini alan Sayim Adanur ise Türkiye'de Paten Federasyonu kurmak için Trabzon'u pilot şehir yapmak istediklerini belirterek, 'FUTİNS dostluk maçını gerçekleştirebilmemiz için bizlere destek veren Ortahisar Belediyesi'ne ve Ticaret Odası'na teşekkür ederiz. Bu destekler her geçen gün artarsa Türkiyemiz'e Federasyon kazandırabiliriz. Hepinizin bildiği gibi Trabzon imar planı yeniden yapılıyor. Dolayısıyla yeni yapılanma içindeyken ilçe belediyelerinin kendi sınırları içerisinde en az bir paten sporu yapılacak saha ve ortamın sağlanması noktasındaki hassasiyetlerini umuyoruz. Kendilerini ziyaret ederek teknik bilgi ve belgelerimizi paylaşımını yapacağız. Referandum sonrası belediye başkanlarıyla görüşmeler yapılarak altyapı oluşturulacak. Saha olmadan sporcu yetişmez, sporcu olmadan takım olmaz, takım olmadan başarı olmaz. Bunun için de siz değerli basın mensuplarından gerekli desteği bekliyoruz' dedi.
Öte yandan toplantıda Bangladeş'in başkenti Dhaka'daki şampiyonanın görsel ve video tanıtımının yanı sıra yaşananlar ayrıntılı bir şekilde paylaşılarak geleceğe yönelik fikir alış verişi yapıldı.