Samsunluların sanata karşı yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Bayramkaya, bu ilginin karşısında oldukça heyecanlandığını söyledi.

HABERHAYAT: Sizi tanıyabilir miyiz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Resim öğretmenliğinden emekliyim. Emekli olduktan sonra çeşitli özel okullarda yöneticilik yaptım. Şimdi ise bir sanat okulunda yöneticilik yapıyorum. Bir sanatçı olarak, sanat okulu yönetmek çok heyecan verici.

HABERHAYAT: Okulunuzda hangi sanat dallarında eğitim veriyorsunuz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Dans, bale, resim, heykel, seramik, müzik gibi birçok sanat dalında eğitim veriyoruz.

HABERHAYAT: Eğitimlerde yaş sınırı var mı?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Yaş sınırımız yok. İsteyen herkes okulumuza gelebilir. Sanata gönül vermiş herkese sempatimiz var. Sanat ile uğraşan diğer grupları da destekliyoruz. Sanat bizim için çok önemli.

HABERHAYAT: Sanat çocuklara neler katıyor?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Sanatla uğraşan bir çocuk özgüven sahibi oluyor. Sanat ile sosyalleşen çocuk, derslerinde de büyük başarı yakalıyor. Sanat çocukların kendilerini ifade etmelerini sağlıyor. Bir çocuğun seçeceği mesleği ne olursa olsun çocuğu sanatla beslemeliyiz. Sanat eğitimi başarıyı destekliyor.

HABERHAYAT: Peki resim neler katıyor bir çocuğa?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Resim diğer sanat alanlarında olduğu gibi çocuğun kendini ifade etmesini sağlıyor. Resim aktarma yeteneğini ortaya çıkartıyor. Temelden başlayıp kademe kademe çocuğumuzu ilerletiyoruz.

HABERHAYAT: Çocuktaki ilerlemeyi gördükçe neler hissediyorsunuz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: İnanılmaz bir mutluluk duyuyoruz. Çocukların enerjisi beni çok heyecanlandırıyor.

HABERHAYAT: Aileler sanat konusunda bilinçli mi?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Samsun'daki aileler çok bilinçli. Çocukları için fedakarlık yapıyorlar. İnternet bağımlısı çocuğun bir yere varamayacağını biliyorlar. Bu nedenle çocuklarını sanata yönlendiriyorlar.

HABERHAYAT: Samsunluların sanata bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Samsun'da çok doğru ve güzel bir bakış açısı var sanata. Samsun'da sanata bu kadar ilgi olduğunu bilmiyordum. Sanata olan ilgi beni çok mutlu ediyor. Ve heyecanlandırıyor. Sanata yönelen çocukların başarısı artıyor. Çocuklarımızın mutlaka bir hobisi olmalı.

HABERHAYAT: Sanat Okulu olarak ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Görsel sanatların her alanı ile ilgileniyoruz. Okulumuzun dışında ücretsiz etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerle farkındalık yaratıyoruz. Şu anda ücretsiz seramik dersleri veriyoruz. Sanat ve yaratıcılık adına sürekli çalışıyoruz.

HABERHAYAT: Son olarak neler söylemek istersiniz?
İNCİ GÜLİZAR BAYRAMKAYA: Sanata verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Sanatla uğraşmak ve farkındalık yaratmak ciddi bir uğraş. Bu anlamda sizlerin olduğu gibi Samsunluları ve yöneticileri de yanımızda görmek istiyoruz.