16 Nisan'da yapılacak referandum kapsamında çalışmasını sürdüren Bakan Çelik, Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde halka hitap etti. Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki bir restoranın önünde vatandaşlara seslenen Çelik, Adana'nın da 'evet' kararını verdiğini söyledi. Bakan Çelik, referandumda 'Hayır' oyunun çıkması için çalışanların çürük bir bina inşaatı yapmaya çalıştıklarını bunun da çok yanlış olduğunu belirtti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, milli iradenin daha da kuvvetlenmesi için gündeme geldiğini kaydederek, 'Biz diyoruz ki, bundan sonra koalisyonlar olmasın, milletimiz seçim bittikten sonra bir de hükumetin kurulmasını beklemesin. Herkesin işi gücü var, bunun peşinde koşuyor. Herkes planlamasını yapıyor. İnşallah bu 'evet'lerinizle 16 Nisan'dan sonra 2 oy kullanacaksınız. Bir tanesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni seçeceksiniz, diğeriyle hükumeti aynı anda seçeceksiniz. Artık o gün kullandığınız oyla birlikte, akşam saatlerinde sandıklar sayılıp da kimin kazandığı ortaya çıktığı an, hükümet otomatikman kurulmuş olacak. Bir daha mecliste hükümet kurma çalışmaları olmayacak' diye konuştu.

'Milletin mührü kuvvetleniyor'
'Milletin mührü sandığa ne kadar kuvvetli vurulursa Türkiye'nin gücü de o kadar büyük olur' diyen Bakan Çelik, 'Dolayısıyla, yüzde 10'la, yüzde 20'yle, yüzde 30'la 3, 4 partinin hükumet kurduğu koalisyon dönemlerini geride bırakıyoruz. Artık hükumet kurmak için yüzde 50'den fazlası gerecek. Yani, milletin mührünün daha da kuvvetlendiği bir döneme gireceğiz. Milletin yetkisinin daha da kuvvetlendiği döneme gireceğiz' ifadelerini kullandı.
Daha sonra Sarıçam Türkan Gizer Aile Sağlık Merkezi önünde halkla buluşan Çelik, burada da vatandaşların 16 Nisan'da yapılacak referandumda neden 'evet' demeleri gerektiğini anlattı. Bakan Çelik, program sonunda kadınlara gül, çocuklara ise top dağıttı.

AB Bakanı Çelik: “16 Nisan ile beraber milletin mührü kuvvetleniyor”