Giresun Federasyonu'na bağlı sivil toplum kuruluşlarının ortak katılımıyla gerçekleştirilen Giresun Tanıtım Günlerinin amacına ulaştığı belirtildi.
Yenikapı'da 30 mart 2 Nisan tarihleri arasında 3 gün süren Giresun Tanıtım Günleri'nin yaklaşık 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını ifade eden Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, en iyisini yapıncaya kadar en iyi Giresun Günleri'nin olduğunu söyledi. Kuğu 'Bir Giresun Günlerini daha geride bıraktık. Gerek katılım açısından gerekse tanıtım açısından mutlaka eksiklerimiz vardır. Ancak diğer illerin tanıtım günleri arasında Giresun Günleri olarak daha iyisini yapıncaya kadar en iyisi biziz. Çünkü İstanbul'da ilk hemşeri günlerini düzenleyen biz olduk ve diğer illere bu yönde örnek gösterildik. Hala da yaptıklarımızla bizi örnek alıyorlar. En yüksek katılımlı günleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık üç gün içerisinde birbuçuk milyonu aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptık' dedi.
Giresun Tanıtım Günleri'nin amacına ulaştığını da kaydeden Kuğu 'Giresun Tanıtım Günleri'nde Giresun her yönüyle tanıtıldı. İlçe belediyelerimiz, derneklerimiz tarafından kurulan stantlarla ilimize özgü kemençemiz, ekmeğimiz, helvamız, fındığımız cevizimiz tanıtıldı. Bunların yanı sıra Giresun'un doğal güzellikleri de tanıtılmayı amaçlanan yerlerimizdendi' diye konuştu.
Kuğu üç gün boyunca birbirinden değerli onur konuklarını da ağırladıklarını ifade ederek 'Giresun Günleri'nin açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılırken, her siyasi partiden milletvekillerini, Genel Başkan Yardımcılarını, belediye başkanlarını da ağırladık. Bizleri yalnız bırakmayan siyasi büyüklerimize, belediye başkanlarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.