Feridun Özkan, Adalet Baro-Sen İl Temsilciliği olarak dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Samsun milletvekillerini ziyaret ederek adalet dairelerinde ve mahkemelerde mübaşir kadrosunda çalışan memurların özlük haklarının verilmesi için ve zabıt katiplerinin sorunlarının giderilmesi için destek istediklerini söyledi.

Bu konuda yıllardır mağduriyet yaşandığını ifade eden Özkan, "Mübaşirlerin halen yardımcı hizmetler sınıfında değerlendirilmesi ve özlük haklarında da buna göre yapılmasında yıllardır mağduriyet yaşamaktayız. Askeri mahkemelerde görev yapan mübaşirlerin 2012 yılında özlük hakları düzeltilerek genel idare hizmetleri sınıfına alınmış ancak adli yargıda çalışan mübaşirlerin özlük hakları ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Biz adli yargı mübaşirleri olarak Ankara'da Samsun milletvekillerimizi makamlarında ziyaret ederek sıkıntımızı dile getirdik. Kendileri de bu konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek olumlu izlenimlerle Samsun'a döndük" dedi.

Zabıt katiplerinin de başta mesai, yol parası ve havuz paralarının ödenmesi gerektiğini hatırlatan Feridun Özkan, bu konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.