Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) içerisinde bulunan bir kafede Auto Show 26 Otomobil Sporları Derneği üyeleri ile bir araya gelen Günay, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Yeni sistemi dernek üyelerine anlatan Milletvekili Günay, gelen soruları da cevaplandırdı. Referandumdan çıkacak sonucun ekonomiyi de etkileyeceğini belirten Günay, 'Evet' çıkması durumunda Türkiye'nin 5 yıl boyunca önünü göreceğini söyledi. Yeni sistemle ekonomik reformların daha hızlı yapılabileceğine dikkat çeken Günay, 'Sandıktan evet çıktığı takdirde ki, biz buna inanıyoruz, bunu bekliyoruz. Hep şunu söyledik, ekonomik istikrar, siyasi istikrar demektir. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar demektir. Dolayısıyla evet çıkmasıyla yeni hükümet sistemiyle birlikte 5 yıl kesintisiz siyasi istikrar gelecek. Bu da, ekonomide önümüzü görmek demek, ekonomik istikrar demek. Çok daha hızlı karar alabilme ve bunu uygulayabilme esnekliğine kavuşacak sistem. Bu nedenle de bizim esas yapmak istediğimiz ekonomik yapısal reformları, çok daha hızlı bir şekilde acilen yapabileceğiz' dedi.

'Yapısal reformları hayata çok daha hızlı geçirebileceğiz'
Mevcut sistemde son 6 aydır ekonomiyi canlı tutmak adına teşvik ve desteklerin yapıldığını hatırlatan Günay, yapısal reformların önemine dikkat çekti. AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Ekonomist Prof. Dr. Emine Nur Günay, 'Şu son dönemde 6 aydır çıkarttığımız ekonomiyi canlandırmak adına esnafımıza, kobimize, kadınlarımıza, girişimcilerimize, gençlerimize ve iş dünyasına yönelik çok önemli teşvik ve destekler var. Bunların piyasadaki gidişi gördüğümüz, bu 15 Temmuz'un olumsuz etkisini yaşadığımız ve bunları bir şekilde gidermek adına çıkarttığımız destek ve teşvikler. Bunlar çok önemli tabi, bir şekilde esnafımızı, kobimizi, iş dünyamızı rahatlatmak adına çok çok önemli. Ama esas bunları bizim şimdi yapısal reformlarla taçlandırmamız gerekiyor. Bu yapısal reformalar derken de, vergi reformundan tutun, eğitim reformu, hukuk reformu, bunun içinde her şey var. Dolayısıyla bütün bu yapısal reformları hayata çok daha hızlı geçirebileceğiz. Bunlar da zaten birbirini besleyen konular. Örneğin yabancı yatırımcı gelirken Türkiye'ye veya başka bir ülkeye, sadece ekonomik istikrara bakmıyor. Oradaki hukuk düzenine bakıyor. Oradaki yabancıların iş yapma kolaylığına bakıyor. İşte buralarda bizim yapısal reformları artık çok acilen yapmamız gerekiyor. Evet çıktığında da inşallah, bunları bir an önce yapacağız ve kesintisiz ekonomik istikrarı yaşayan bir döneme geçeceğiz' şeklinde konuştu.

'Ekonomik ve siyasi istikrar el ele ülkemizin 2023 hedeflerine doğru bizi götürsün
Mevcut sistemin nerelerde kilitlendiğini artık herkesin gördüğünü belirten Günay, artık Türkiye'nin önünün açılmasının gerekliliğinden söz etti. Hükümet sistemi değişikliğinin bir an önce hayata geçmesinin gerektiğine vurgu yapan Günay, 'Bu sistemin nerelerde kilitlendiğini artık toplumumuz gördü. Hayır çıktığı takdirde, bunları aynı hızla yapma esnekliğimiz olmayacak. Bu bir gerçek. Orada da tabii ki elimizden geldiğince bu sistem içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama bizim tek istediğimiz bu esnekliği yeni sistemle versinler ekonomik ve siyasi istikrar el ele ülkemizin 2023 hedeflerine doğru bizi götürsün diye temenni ediyorum. Zaten 13 yıldır AK Parti iktidarında bu sorunlar bir şekilde kendi içerisindeki uyum nedeniyle çok gündeme gelmedi. Ama artık ülkenin önünü açmamız lazım. Gelecek nesillere çok daha farklı bir Türkiye bırakmamız gerekiyor. Bu nedenle dediğim gibi bu alt yapıyı sağlamak adına evet ve bu hükümet sistemi değişikliğini bir an önce gerçekleştirmemiz gerekiyor' diye konuştu.

Milletvekili Günay, "Evet çıkmasıyla birlikte 5 yıl kesintisiz siyasi istikrar g