Cizre'deki operasyon kapsamında yaklaşık 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı. Güvenlik güçleri, Cudi Mahallesi'nde Doğuş ve Narin sokaklar arasında terör örgütü mensuplarınca kullanılan evlere de sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyonların tamamlanması sonrası güvenlik güçleri de şehitler anısına ilçedeki Cizre Köprüsü'nü Türk bayraklarıyla donattı. İlçeden ayrılarak güvenlik noktasına gelen aileye ilgi gösteren güvenlik güçleri, ailenin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Polisler, aileye "Hoş geldiniz. Güvendesiniz arkadaşlar biz varız. Bitti olay artık güvendesiniz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, operasyon kapsamında son çatışmalar Nusaybin Caddesi'nde yaşandı. Operasyonun son bulmasıyla TSK ve emniyet unsurları caddede Türk bayrağı açarak "Komando Marşı"nı okudu. Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasının girişine de "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" afişi asıldı.

BAKAN AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün öğle saatleri itibarıyla Cizre'deki operasyonların başarılı bir biçimde bittiğini söyledi. Ala, "Ama oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini daha garantiye almak için, oraya girdiklerinde herhangi bir patlama veya olumsuzlukla karşılaşmamaları için Silopi'de olduğu gibi Cizre'de de arama tarama faaliyetleri devam edecek. Arama tarama faaliyetleri bitinceye kadar, operasyonlar bitmiş olmasına rağmen sokağa çıkma yasağı devam edecek. Sonra arama tarama faaliyetleri bitirilince bu sefer yine bir daha bu şekle dönmemesi için gerekli geçici ve kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacak. Bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili sahada olacak. Vatandaşlarımıza bugüne kadar teröristlerin ve terörist saldırıların çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet topyekün olarak bir seferberlik halinde üzerine düşeni yapacak, onun da imkan ve zemini hazırlanıyor. Ümit ediyorum, bundan sonra da diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla ya da hiç zarar vermemek üzere alınacak tedbirlerle terörün Türkiye gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız ve ümit ediyorum ki, Türkiye'ye bu atmosferi hediye edebileceğiz."

CİZRE KÖPRÜSÜ'NE BAYRAK ASILDI

Vatandaşlar ise operasyonların bitmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasaklarının da yakın zamanda kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi.

TANKLAR TABURA DÖNDÜ

Bu arada Cizre'nin çevresinde konuşlanan tankların da bugün öğleden sonra birlikleri olan Cizre Tank Taburu'na döndükleri görüldü.