MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi sırasında Bakan Binali Yıldırım'a Samsun'la ilgili sorular yöneletti.

Erhan Usta, Bakan Yıldırım'a Samsun'dan Ankara'ya yük taşımacılığının zorluğunu anlatarak, 'Sayın Bakanım, Samsun'la ilgili birkaç hususu dile getirmek istiyorum. Yük taşımacılığı bağlamında, Samsun'dan Ankara'ya yükü taşımak olağanüstü zor bizim açımızdan. Burada, Merzifon ile Kırıkkale Balışeyh arasında 170 kilometre yeni bir hattın yapılması Samsun-Ankara hattını çok ucuzlatıyor. Biliyorsunuz, Samsun bizim orada Karadeniz'e açılan kapımız, önemli bir merkez. Hızlı trenle ilgili olarak 'proje aşamasında' diye bir şey gördüm. Bu önemli bir şey çünkü burada tünel, viyadük de yok. Yani bu yapılıyorsa da hızlandırmamız lazım, aslında çoktan yapılması lazımdı' dedi.

KAMU YATIRIMLARINDA 74. SIRAYA GERİLEDİ
Milletvekili Erhan Usta, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ama bunun çok hızlı bir şekilde yapılmasının hem bölge ekonomisine, hem de Samsun bölgesine katkısı olacaktır. Samsun hakikaten ekonomik olarak bütün göstergeleri kötüleşmeye başladı. Nüfusa göre bütün ekonomik göstergeleri kötüleşiyor, en son bir gösterge vereyim. Samsun son yılda 11 basamak daha gerileyerek kişi başı kamu yatırımlarında 63'üncü sıradan 74'üncü sıraya düşüyor. Yani sanki öyle bir gelişmiş yer gibi bakılıyor herhalde ama bütün göstergeleri son derece kötüleşiyor, buraya bir bakmamız lazım.'

LOJİSTİK MERKEZ HIZLANDIRILMALI
Milletvekili Usta, Lojistik Merkezi'yle ilgili olarak da, "Samsun'un lojistik merkez olmasıyla ilgili çalışmalar var, bu çalışmaların da hızlandırılması gerekiyor, çünkü kalkınma planında Türkiye'ye ilişkin lojistik merkez konusunun önemli konu olduğunu zaten biliyoruz ama burada da sizlerin Samsun'a, o çalışmalara biraz daha katkı vermenizi istiyorum. Ayrıca Çarşamba-Ayvacık arasında bir yol var, çok kötü bir yol, bırakın bölünmüşlüğünü, normal yol yok neredeyse. Bu yol, iki ilçe merkezini birbirine ve Ayvacık'ı Samsun'a bağlıyor, bunun da bir an evvel programınıza alınmasını sizlerden talep ediyoruz" şeklinde konuştu.