Ankara'nın Haymana ilçesinde DSİ temel atma ve orman mahallelerine kullandırılan gelir getirici tür sertifika törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Haymanalılar tarafından coşkuyla karşılandı. Haymanalılara müjde veren Bakan Eroğlu, 'Haymana'da Milli Parklar Genel Müdürlüğünün şefliğini kuruyoruz' dedi.
Dünyada en fazla tesis açan bakan olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Ankara'ya Gerede'den içme suyu tüneli ile içme suyu getirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, 2060 yılına kadar Ankara merkez ve ilçelerinin su sıkıntısı olmayacağını söyledi. Bakan Eroğlu, 'Sizlere 47 milyon liralık bir yatırım ile geldik. 8 tane tesisin temelini atacağız' diye konuştu.

'Gölet yapacak kadar ömürleri olmuyor'
Haymanalıların her seçimde kendilerine büyük destek verdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, 'Bu halk oylaması tarihimizde bir dönüm noktası olacak. En önemli halk oylaması. Mevcut parlamenter sistemde hükumetlerin ömrü çok kısa. Bir baraj, gölet yapacak kadar ömürleri olmuyor. Bu yüzden Türkiye'de yeteri kadar hizmet yapılamamış. Eski Türkiye'de hükumetlerin ömrü o kadar kısa ki, 93 yılda 65 hükumet kuruldu. Bir hükumetin ömrü 16 ay. 16 ayda bir gölet bile bitmiyor. Eskiden bir gölet inşaatı 22 yılda bitiyordu, istikrar yoktu. Artık kavgalara son vereceğiz' şeklinde konuştu.
Açılış sonrası fidan dağıtan Bakan Eroğlu, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bakan Eroğlu, “Eski Türkiye’de hükumetlerin ömrü gölet yapmaya yetmiyordu”