Samsun Haber: Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' açıklamasını 'facia' olarak nitelendirirken, 'Yazıklar olsun. Kendisi kontrollü ortamdaysa bilemem, ama biz sokaklardaydık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dilemeye davet ediyorum kendisini" dedi. Bakan Kılıç, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'Referandumda evet çıkarsa İzmir'den denize dökeceğiz' şeklindeki sözlerine de sert tepki gösterdi.

ÇOK ÜZÜCÜ BEYAN

Ankara-Samsun Sanayici, İşadamları ve Yönetici Derneği, 'Büyük Samsun Buluşması' programı düzenledi. Programa, Samsunlu siyatçiler, bürokratlar ve işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'u kontrollü darbe girişimi olarak değerlendirmesini eleştirdi. 'Sayın Kılıçdaroğlu maalesef çok üzücü bir beyanda bulundu' dedi.

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını 'facia" olarak nitelendiren Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi: "Bir siyasetçiye yakışmamıştır. 15 Temmuz kontrollü bir darbeydi' diyor, yazıklar olsun. 15 Temmuz gecesinde bu ülkenin geleceğine darbe vuran FETÖ'cülerin kontrollü bir darbe yaptığını iddia etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır? O gece bir hain gelip bir savaş uçağıyla, milletin savaş uçağıyla TBMM'yi bombaladı. 249 şehit verdik, 2 bin 500'den fazla vatandaşımız yaralandı. Neyin kontrollü darbesi. Siz kontrollü ortamlarda bulunduysanız bilemem, ama biz sokaklardaydık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür dilemeye davet ediyorum kendisini."

MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKSIN

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamalarına da tepki gösteren Bakan Kılıç, "İzmir'den denize dökülenler bu ülkenin düşmanlarıydı. İstiklal ve istikbal mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında verilen istiklal mücadelesindeki son noktalardan birisiydi. Ve burada düşman denize döküldü. Siz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını fikirlerinden ve kullanacakları oy üzerinden düşman olarak görüyorsanız siyaset yapmayın, bir an önce istifa edin. Ben kendisini istifaya davet ediyorum. Milletvekilliğini falan bıraksın, böyle milletvekilliği olmaz. Bu milletin hür iradesine, fikrine, düşüncesine nasıl gem vurursunuz?" diye konuştu.