CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, ülke gündemini değerlendirerek, TSK'nın Suriye'ye müdahalesinin şart olduğunu söyledi.

Hayati Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye karşı çıkışını değerlendirerek, "Biz BOP'un eş başkanı olmakla, stratejik ortak olmakla sadece ADB ve İsrail'in menfaatleri olduğunda biz adam yerine konuluruz. Tayyip Beyin burada yanıldığı nokta kendi fazla arş-ı alada görmesidir. Bir anlamı olmadığını gördüğünde de kimi kime şikayet ediyor. 'Ey Amerika' derken ABD'yi yeni mi öğreniyorsun, yeni mi aklına geldi" diye konuştu.

KORKAKLIĞI BIRAKMALILAR
Rusya'nın Suriye'ye yerleştiğinin görüldüğünü, ABD'nin bunu engellemek için PYD ve YPG gibi teröristlere bel bağladığını belirten Tekin, Türkiye'nin ABD ve NATO'nun oyununa geldiğini ileri sürdü.

Hayati Tekin, Rusya uçağının düşürülmesi ve ardından gelişen olaylarda ABD ve NATO'nun parmağı olduğunu ifade ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Tayyip bey kazdığı kuyuya düştü. Yaşananlar yanlış dış politika ve stratejinin neticesidir. Tayyip Bey'in bugün söyledikleri bunun feryadıdır. Orada golü yedik ve bundan sonra o golü çıkarmaya kalkarsak, korkarım ki Rus'un, PYD'nin, YPG'nin ve de ABD'nin ateşiyle karşı karşıya kalırız. Keşke onu 6 ay önce, ABD'den NATO'dan destek beklemeden oraya girip halletseydik. Şimdi girme şerhine rağmen girmeye kalkarsak başımıza ne geleceği belli değil. Ama ona rağmen AKP, madem Rus'un uçağını düşürdü, madem stratejik ortaklık yaptı ABD ile, madem YPG'yi adam yerine koyup Ankara'da ağırladı ve destekledi. Şimdi AKP korkaklığı bırakmalı ve orduyu oraya göndermeli. Türk Silah Kuvvetleri Suriye içine geçici müdahalesi şarttır. AKP ve Tayyip Bey korkaklığı, uyuşukluğu bırakmalı, emperyalist güçlerin ağzına bakmayı bırakmalı; hem Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmalı, hem de orada tampon bölge oluşturmak için TSK'ya emrini vermelidir. Bu CHP, MHP için değil, ülkenin geleceği için şarttır."

Pirsu DÜZGÜN