Samsun Haber: AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun'daki dolmuş sürücüleri ile buluşmasında hem dertlerini dinledi hem de anayasa değişikliğinin gerekliliklerini ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

YETKİLER DEĞİŞMEYECEK

Milletvekili Kurt, Cumhurbaşkanlığı Sistemi üzerinden başlatılan yargı tartışmalarına da açıklık getirdi. Kurt, "Anayasa değişikliğinin 18 maddesi okunduğunda, Anayasa Mahkemesi'ne üye atanması hakkında hiçbir madde olmadığı açıkça görülür. Yani Cumhurbaşkanının bu konudaki yetkileri bugün nasılsa, değişiklik sonrasında da aynı şekilde olacak. Mevcut sistemde Anayasa Mahkemesi 17 üyeden oluşuyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise Anayasa Mahkemesi 15 üyeden oluşacak. Her iki sistemde de üyeleri, Cumhurbaşkanı ve TBMM atayacak. Cumhurbaşkanı, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) üyelerinden dördünü seçebiliyor. Bakan ve müsteşar HSK'ya doğal üye olacak. 7 üyeyi ise Meclis seçecek" dedi.

VESAYETÇİLER RAHATSIZ OLUYOR

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini hatırlatan Kurt, "Cumhurbaşkanını da milletvekillerini de halkımız seçitiğine göre tüm bu üyeler de vatandaşlarımız tarafından seçilmiş oluyor. Bundan rahatsız oluyorlar çünkü alışageldikleri vesayet düzeni ortadan kalkıyor. Yıllarca ülkemizi 367 garabeti gibi, AK Parti'yi kapatma gibi davalarla; kaosa, bilinmezliğe sürüklediler. Buradan yargı vesayetçilerine tekrar sesleniyorum; rahatsız olmaya devam edeceksiniz çünkü millet artık bu işe el koyacak' diye konuştu.