Samsun Haber: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve halk oylaması referandum çalışmaları kapsamında Ayvacık ilçesini ziyaret etti. Karaaslan, İlçe Devlet Hastanesini ziyaret edip hastalarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra şehit ailelerini ziyaret eden Milletvekili Karaaslan, aileler ile sohbet ederek istek ve sorunlarını dinledi. Karaaslan, bir kafede AK Parti İlçe Gençlik Kolları'nca düzenlenen 'Genç Kürsü' programına katılarak ilçe gençleri ile buluştu.

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a programlarında AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Baykeser, Gençlik Kolları İl Başkanı Caner Göktepe, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Daha sonra ilçenin Orhangazi Mahallesi Sahil Park'ta bulunan otopark alanında ilçe halkıyla bir araya gelen Çiğdem Karaaslan'ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ayvacıklı kadınlar, Milletvekili Karaaslan'ın öncülüğünde özgürlük meşalelerini yaktılar.

'Sandıktan evet çıkacağını bildikleri için amaçları oylarınızı geçersiz kılmak'

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'dan sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, 'Görüyorum ki Ayvacıklılar kararını çoktan vermiş ve bizleri sandıktan yine birinci çıkartacak gibi gözüküyor. Ülkemizin geleceğini belirleyecek olan en önemli seçime 10 günümüz kaldı. 15 yıldır sizlere hizmet eden AK Parti iktidarı her türlü engellere rağmen hizmetlerini eksik etmedi. Hizmetimizi daha güzel, daha hızlı yapma adına tüm engelleri ortadan kaldırma adına 16 Nisan bizler için sizlere yapacağımız hizmetler için en önemlisi ülkemiz için çok önemli. Değerli kardeşlerimiz, bizim işimiz halka hizmet hakka hizmet biz bunu yapmakla mükellefiz, yapmaya da devam edeceğiz. Hizmetlerimizi yaparken de vesayetten kurtulmamız lazım. Vesayetten de kurtulmak için 16 Nisan'da sandıkları evet oyları ile patlatmamız lazım. Yalanla yanlışla sizlerin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. 'Evete mührünüzü basın, hayırı yırtın AK Parti'ye götürün para verecekler' gibi asılsız bir takım laflar dönüyor. Bu asılsız laflara itibar etmeyin. Sandıktan evet çıkacağını bildikleri için amaçları oylarınızı geçersiz kılmak' diye konuştu.

'Büyük hayallerimiz var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise yaptığı konuşmada, 'Şimdi ülkenin geleceğine sandıkta evet mührünü vurarak sahip çıkma zamanı. Bizim yaptığımız yatırımlar sadece bir yatırım değil. Bugün yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsünü sadece bir köprü olarak düşünmek eksik kalır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü sadece bir iddiadır, dünyaya verilen bir mesajdır 'bende varım' demenin mesajıdır. Bugün hayata geçireceğimiz 3. Havalimanı dünyanın en büyük havalimanına sahip olmak bu iddiaya sahip olmak öyle sıradan bir şey değildir. 3. Havalimanını yapmak Türkiye'nin dünyaya karşı bir mesajdır. 'Artık bizde söz sahibiyiz' demenin somutlaşmış halidir. Bugüne kadar ne desek bize 'hayır' dediler. Büyük hayallerimiz var. 2023 diyoruz, 2053 diyoruz, 2071 diyoruz. Artık biz çok büyük hedeflerin ülkesiyiz. 17 Nisan sabahı uyandığımızda tozpembe bir dünyayla karşılaşmayacağız ama karşımızda güçlü bir Türkiye olacak. Biz birlikte tek yürek olunca, omuz omuza durunca karşımızda durabilen oldu mu? Bugüne kadar hiçbiri duramadı. Bugün ay-yıldızlı bayrağımızı sallandırabiliyorsak bunu 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını veren, canından vazgeçen 249 şehidimize borçluyuz' şeklinde konuştu.

'16 Nisan günü egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak'

Çiğdem Karaaslan sözlerini şöyle tamamladı: '16 Nisan günü egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak. Ama yok, fakat yok, eğer yok merkeze halkı koyuyoruz. Yasama, yürütme, yargı. Üçünü güçlendiriyoruz. Ülkemizi birlikte büyüteceğiz. Tek devlet için, tek vatan için, tek bayrak ve tek millet için var mısınız? 16 Nisan günü inşallah sandıkta buluşalım. Ortada bir sürü yalan dolaştığını biliyorsunuz. 'Yok tek adam gelecekmiş, yok padişahlık sistemi gelecekmiş.' 'Bir gün de muhtarlıkları kaldıracakmış.' Buna çocuklar bile inanmaz ama onlar bu yalanları söylemeye devam edecekler. Biz de doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Bu yalanlara inanırsak bunların yalan olduğunu anlatmazsak biz de vebal almış oluruz.'