Samsun Engelli Kadınlar Derneği (SAKDER) Başkanı Selma Gündoğdu, engelli kadınlara yönelik yaşamla mücadele etme ve sorunlarını çözebilmek adına psikolojik rehberlik ve danışmanlık yardımı vermeye başladıklarını söyledi.

Gündoğdu, kendisi de engelli olan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) mezunu psikolojik danışman Oğuz Kul tarafından yapılan seanslara ilginin yoğun olduğunu ifade etti.

ENGELLİ KADIN PSİKOLOJİSİ DAHA GÜÇLÜ
Hem toplumun engelliye, hem de engellinin kendisine bakışında problemler olduğunu kaydeden psikolojik danışman Oğuz Kul, ''Engellilerin benim gözüme çarpan en önemli problemi kendilerine güvenmemeleri ve iletişim problemleri. Eğitim düzeyi arttıkça, profesyonel bakış açısıyla çözümlerin o kadar da zor olmadığını inanıyorum. Kolay demiyorum, engellilerin de toplumun da eğitim seviyesini yükselttikçe, bu problemler aşılacak. Engelli kadınlar, engelli erkeklere göre psikolojik olarak problemleri daha yoğun yaşıyorlar. Ancak çözüm yolu aramak adına daha güçlüler. Sorunun farkına daha kısa sürede varıp hemen çözüme yönelip, mücadele ediyor. Burada dernekte başladığımız çalışma, çok güzel bir çalışma olacak. Rağbet çok yoğun. Yerel yönetimler fiziki olarak destek sağlarlarsa, bu konuda daha çok insana faydalı olabiliriz'' diye konuştu.

BU ÇALIŞMALARA İHTİYACIMIZ VAR
Çok uzun zamandır dernekte psikolojik rehberlik yardımı yapmak istediklerini ifade eden SAKDER Başkanı Selma Gündoğdu ise şunları söyledi: ''Samsun Engelli Federasyonu (SAMEF) desteği ile, Oğuz hocamız dernekteki kadınlarımıza psikolojik rehberlik etmeye başladı ve şimdiden faydasını gördük. Burada kadınlar ciddi problemlerle mücadele ediyorlar, bu noktada profesyonel yardım şarttı. Sivil toplum kuruluşlarının, özellikle de engellileri kapsayanların bu tür çalışmalara gerçekten ihtiyacı var. Kadınlar psikolojik olarak daha da güçlenmeli.''

Zerrin SOMUNCU