Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172'nci yıldönümü kapsamında 3-10 Nisan arasında kutlanan 'Polis Haftası' kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde bir program düzenledi. Şehit yakınları ve gaziler için özel olarak düzenlenen yemekli geceye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, 3.Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski milletvekili Hasan Özdemir katıldı.
Törende, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan davetlilere hoş geldiniz konuşması yaptı. Çalışkan, 'Polisin yağmur çamur, bayram tatil demeden işinin başında tutar. Bugün buraya katılarak bizi onurlandıran tüm şehit yakınlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise, 'Bu memleket için çok büyük fedakarlık yapmış, şehitlerimizin, anneleri, çocukları ve eşleri ile gazilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu' ifade etti. Altınok, şehit ailelerine, 'Siz Türkiye Cumhuriyeti'ne emanetsiniz. Sizin emirleriniz bizim başımızın üstündedir' dedi.
Polis haftası kapsamında düzenlenen gecede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bu meslek başka mesleklere benzemez. Bu meslek para kazanmak için yapıla, kadro alıp yükselmek için girilen bir meslek değildir. Bu meslek mazlumun yanında olan bir meslektir. Bu meslek imdat isteyenin yardımına koşan bir meslektir. Bu meslek yaratılmışların en şereflisi olan insanı koruyan bir meslektir. Bu vesileyle polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü kutlayarak emniyet teşkilatımızın, bütün polislerimizin polis haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Ve bu güzel teşkilata, bütün polis camiasına, milletimiz hizmetinde duasında geçecek olan daha nice yıllar Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Benim şehit ve gazi aileleriyle gerçekleştirdiğim buluşmalarda her zaman söylediğim bir söz vardır. Biz burada aslında göründüğümüzden çok daha kalabalığız. Çünkü o inci tanesi ayetteki hüküm açıktır. Onlara ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Dolaysıyla onlar bugün muhakkak ki bizlerle beraberdir, bizi görüyorlar, bizi dinliyorlar. Onları ne kadar sevdiğimizi, ne kadar özlediğimizi elbette ki hissediyorlar. Ve bizleri manevi varlıklarıyla izliyorlar, hatta bizi manevi varlıklarıyla koruyorlar. Tıpkı hala hayatlarında yaptıkları gibi. Biz yine manevi varlıklarıyla ve Allah'ın izniyle yanımızdalar. İşte bize bu sabrı veren, bize bu gücü veren bu itikadımız ve bu inancımızdır. Buradaki ailelerimizin ve 172 yıldır polis teşkilatı bünyesinde feda-i can etmiş olan bütün şehitlerimize, ahrete irtihal eden bütün teşkilat mensuplarımıza Allah, gani gani rahmet eylesin' diye konuştu.
Program kapsamında 85 yaş üstündeki emekli polislere plaket verildi.

İstanbul Emniyeti’nden şehit ve gazi ailelerine yemek