Samsun Haber: MHP Samsun İl Başkanlığı'nın Atakum, Canik ve İlkadım ilçe teşkilatlarının katılımıyla düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 3. Bölge İstişare Toplantısı'nda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, referandum bahanesiyle kutuplaşmayı şiddetlendirmeye çalışanları kınadığını belirtti. Usta, "Türk milleti tarihî ve kültürel kökleri itibariyle ayrılık kabul etmeyen bir cevherdir. Millî birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller; tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür" diye konuştu.

YALANDIR, UYDURMADIR

Bu değerlerin varlık nedenleri ve kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Usta, 'Milliyetçi Hareket; bu kutlu değerleri ve emanetleri korumaya yeminlidir. Milliyetçi-ülkücü hareket varken bu çizgiler asla aşılamayacaktır. MHP camiası, referandumda sandığa bu inanç ve ruhla giderek oy kullanacaktır. Dolayısıyla, bu yeni hükümet modelinin rejim değişikliğine sebep olacağı, eyalet sistemine geçileceği ve diktacı bir başkanlık sistemini getireceği iddiaları yalandır, uydurmadır' dedi.

Usta, referandum bahanesiyle kutuplaşmayı şiddetlendirmeye çalışanları kınadığını belirterek 'Kriz ve kaos ittifakı anayasa değişikliğini kötülemek ve karalamak için her çirkinliğe tevessül etmektedir. Sürekli yalan ve uydurma haberler üretilmekte, her türlü tezvirat ve dedikodu dolaşıma sokulmaktadır' diye konuştu.