Samsun Haber: Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti. Rektör Bilgiç'i, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Sinan Sallabaş, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haber Medya Haberler Müdürü Onur Nurdemir, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu karşıladı. Program sonrası Haber Radyo'ya da konuk olan Bilgiç, Cumhur Kocaoğlu'nun sorularını yanıtladı.

ŞEHRİN MARKALARINDAN BİRİ

Rektör Bilgiç, 3-4 gün önce OMÜ'nün 42. yılını kutladıklarını belirterek, 'Bu törenler belirli bir yaşa ulaşmanın ve heyecanın ötesinde oluyor çünkü törenlerimize Samsun'un önemli aktörleri katılıyor. Meclis'te bulunan 3 siyasi partinin milletvekilleri aramızdaydı, bakanımız bizi yalnız bırakmadı, valimiz vardı. Bu birlikteliğin sağlanması açısından bu tören önemliydi, çünkü OMÜ Samsun'un önemli kurumlarından birisi, şehrin markalarından biri. Bugüne kadar Samsun'un markası olarak anıldık artık bu markaya katkı sağlayarak öne çıkmamız lazım. O zaman bu marka daha da güçlenir' diye konuştu.

HOCA İLE SANAYİCİMİZİ BULUŞTURACAĞIZ

Samsun'un gelişmesine katkı sağlayan bir kurum olmayı asla göz ardı etmeyeceklerini ifade eden Rektör Bilgiç, bunun için de şehir-üniversite, sanayi-üniversite buluşmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bilgiç, 'Burada da bize görevler düşüyor, ürettiğimiz bilginin ve yetiştirdiğimiz insanın nasıl olduğunu önemsemeliyiz. Ürettiğimiz bilginin Samsun'a, bölgemize ve ülkemize yarar sağlaması gerekiyor, bunun için ayrılan bir bütçe ve harcanan zamanlar var. Yasal mevzuatın da bize izin verdiği mekanizmayı geliştirmeye çalışıyoruz. Mesela teknoloji transfer ofisi; bu birlikteliği sağlayacak önemli mekanizmalardan birisidir. Çünkü bu ofis, üniversitede üretilen bilginin ve teknolojinin, sanayicinin beklentileriyle örtüşmesini sağlamak için görev yapacak. Bu konuda 4 önemli uzman aldık, TÜBİTAK'a proje verdik, bu alanda güçlü üniversitelerimizle mentorluk anlaşması yaptık. Bu 4 uzmanın sayısı artacak, uzmanlar üniversitede gerçekleşen çalışmaları, şehir de ise hangi sanayicinin ne tür ihtiyaçları olduğunu bilecekler. Bu bilinen gerçekleri, bu ara yüz aracılığıyla birbirleriyle buluşturacaklar. Hocayla sanayicimizi buluşturacağız' ifadelerini kullandı.

OMÜ'YE GÜVENİN

Samsunlulara da seslenen Rektör Bilgiç, 'OMÜ asli görevlerini yapan ve bütün çalışanlarıyla birlikte yerine getiren, getirme gayreti içinde olan ve olacak bir kurum olduğundan emin olsunlar, güvensinler' diyerek, OMÜ'nün çok güçlü bir üniversite olduğunu söyledi. Bilgiç, 'OMÜ önemli imkanlara sahip ve bunu Samsun yararına dönüştürecek önemli adımları olacak. Hastanemizle, diş hekimliği hastanemizle zaten vatandaşlarımızın farkında olduğu bir kurumuz, çok kıymetli hocalarımız var. Zaman zaman 'hastanede acaba hijyen problemi var mı' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Hijyen konusunda asla sıkıntı yok, ameliyathanesiyle, yoğun bakımıyla, bütün servisleriyle öncelikli olarak dikkat ettiğimiz husus; hijyendir. Ama ufak tefek çiziklerden de vatandaşlarımız lütfen rahatsız olmasınlar, onlarında hepsi giderilecek, çok daha güzel ortamlarda sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar. Biz birlikte Samsun'uz, bu şehrin ve ülkenin geleceği adına yapmamız gereken ne varsa bunu birlikte gerçekleştireceğiz' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL