Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe evinde karşılaştığı Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Diego, 45. dakikada penaltıdan Robin van Persie ve 76. dakikada Alper Potuk kaydetti. Kasımpaşa ikinci yarıyı 10 kişi oynadı.

Fenerbahçe 3-1 Kasımpaşa

MAÇIN ARDINDAN

Karşılaşmanın ardında Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, şu açıklamalrda bulundu:

Bugün sahada vereceğimiz cevap çok önemliydi ve güçlü bir cevap verdik. Hafta boyunca eleştirildik ve bu eleştiriler haklıydı. Son karşılaşmada seviyemizde oynamadık ve kaybetmeyi hak ettik. Bu akşam ise farklı bir cevap verdik. İstediğim cevabı bugün sahada gördüm. Agresif oyun ve rakibe şans vermeyerek kalitemizi gösterdik. Girdiğimiz pozisyonlardan 3'ünü değerlendirdik. Belki daha fazla gol da atabilirdik. 1 gol yedik. 25 maç yenilmeyen takım olduğumuzu gösterdik. Oyuncularımın performansından ve taraftarlarımızın desteklerinden mutluyum. Lokomotiv Moskova karşılaşmasında da taraftarların desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var. Maç bitince ne olursa olsun biz onlara teşekkür edeceğiz. Penaltı hakemin konusu, benim değil. Pasta yemeyi çok severim. Genel anlamda değerlendirince futbolda en çok çileyi çeken ailelerimiz oluyor. Bizim mesleğimiz yoğun baskı ve yüksek tansiyonla yaşanıyor. Ben de bazen futbolu tamamen unutup aileme adamak istiyorum kendimi ama futbola duyduğum tutku buna izin vermiyor. Ailemizin daha fazla yanında olmamız ve sevgimizi göstermemiz lazım. Onlarla paylaştığım pasta, sadece bu demek.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, "Biz bugün oynadığımız oyunla puan hak edecek bir oyun oynamadık. Gösterdiğimiz performans bizim istediğimiz gibi değil. Bazı arkadaşlarımızın eksik olmasından dolayı şans buldular ve iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyordu maalesef hepsi kapasitesinin altında oynadı. Maç aslında normal gidiyordu yediğimiz birinci gol olabilir 1 gol yiyebiliriz, bunu telafi edecek gücümüz vardı ta ki geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 10 kişi kalmamız ve penaltı olması bizim için bir dezavantaj oldu.