Meral Akşener konuk olduğu CNN Türk televizyonunda Hakan Çelik'in programında muhtemel kurultay, başkanlık sistemi tartışması gibi konularda görüşlerini dile getirdi.

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, şunları söyledi:

Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih etmiştir. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu ABD'dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimizin odaklanmamız yerine yeninden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A'dan Z'ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur.

MHP'nin geleceği konusunda da açıklamalarda bulunan Meral Akşener, 'MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum. MHP'nin Türkiye'yi yönetecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum' dedi. Türkiye'de adalet ve ciddiyet problemi olduğunu ifade eden Akşener, ' Ekonomik alanda hukukun işlemesi, terör mücadelesinde hukukun zedelenmesi, fırsat eksiklikleri açısında ciddi bir problemdir' diye konuştu.