Samsun'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ortalama 10-15 derece üzerinde seyrediyor.

Meteoroloji Uzmanı Mümin Turan, hava sıcaklıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son 60 yılın en sıcak Şubat gününün önümüzdeki günlerde yaşanabileceğini belirten Turan, 'Samsun'da Şubat ayının sıcaklık rekorunu kırabiliriz' dedi.


60 yıllık sıcaklık rekorunun bu hafta içi kırılabileceğini dile getiren Uzman Mümin Turan, 'Bölgemizde güneyden esen rüzgarlardan dolayı sıcaklıklar mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmekte. Özellikle Karadeniz'in sahil kesimlerinde, Samsun ve Ordu çevrelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyretmeye başladı. Yaptığımız son değerlendirmelere göre bugün bölgemizin iç kesimlerinde Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde aralıklı olarak görülecek yağışların, yardın da Sinop ve Kastamonu'da etkisini devam ettirerek bölgemizi terk edeceğini belirledik. Hafta başından itibaren yağışsız, sıcak ve kuru bir havanın etkisine gireceğiz. Özellikle sahil kesimlerinde Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklıkların 24-26 derecelere çıkacağını tahmin ediyoruz. Samsun'da en son 1955 yılında bundan 60 yıl önce 26 derece sıcaklık ölçülmüş. Yine sıcaklık olarak bu derecelere yaklaşabiliriz. Hatta Samsun'da Şubat ayının sıcaklık rekorunu kırabiliriz. Sıcaklıkların hafta içine kadar etkili olacağını, Perşembe günü de maksimum sıcaklıklara ulaştıktan sonra peyderpey düşeceğini ve mevsim normallerine yaklaşacağını tahmin ediyoruz' diye konuştu.

'TERMOMETRELER DOĞRU GÖSTERMEYEBİLİR'
Çevrede bulunan termometreler hakkında bilgiler veren Turan, 'Bu termometreler, standart termometreler değil. Biz meteoroloji olarak bugün 22 derece maksimum sıcaklık gördük. Dışarılarda bulunan termometreler çevresel şartlardan çok kolay etkilenebildiğinden şu anda gerçek değerleri yansıtmıyor. Şu anda biz hava sıcaklığını 21 derece olarak belirledik. Ama dışarıda bulunan bazı derecelerde sıcaklık 13-14 derece gösterebiliyor' açıklamasında bulundu.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde gitmesini bazı vatandaşlar olumlu karşılarken bazı vatandaş ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde gitmesinin daha güzel olacağını ifade ettiler.