Samsun Haber: Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 16 Nisan'da yapılacak referandum için mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Şahin, son iki günde esnaf ziyaretlerinin yanı sıra Karamandere, Sarıköy, Üçpınar, Taşköprü, Kolay, Selemelik, Burunca ve Asar mahallelerinde hemşehrileriyle buluştu.

EV EV ZİYARET

Başkan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleriyle beraber şu ana kadar 60'dan fazla mahalle ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Kadın Kolları ise Başkan Nurten Öztürk koordinesinde tüm mahalleri ev ev ziyaret ederek, evet broşürlerinin dağıtımına devam ediyor.

YALANLA UĞRAŞMIYORUZ

AK Parti teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Başkan Şahin, 'Çalışmalarımıza bakanımız ve milletvekillerimiz de katkı sağlıyor. Milletvekilimiz ve Bafralı hemşehrimiz Orhan Kırcalı, her fırsatta bu çalışmalarda bizlerle beraber olmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında biz değişiklikleri doğru bir şekilde anlatıyoruz. Yalanla, halkımızı kandırmakla uğraşmıyoruz. Milletimizi de kimse kandıramaz, halkımız çok yüksek bir sağduyuya sahip. Biz her zaman daima millet dedik ve milletimize inandık' şeklinde konuştu.

PROPAGANDALAR TAMAMEN YANLIŞ

Anayasa değişikliği ile yeni bir hükümet sisteminin inşa edildiğini ifade eden Başkan Şahin, 'Bu sistemde yasamayı da yürütmeyi de doğrudan millet oluşturuyor. Kanun yapma tekeli TBMM'ye aittir. Cumhurbaşkanı ve bakanların kanun teklif etme yetkileri yok. Kanun teklifini, hiçbir şarta bağlı olmadan sadece milletvekilleri yapabilecek. Kanun yapma tekeline sahip olan TBMM, hem çıkaracağı kanunlarla hem de araştırma, inceleme, yazılı soru ve soruşturma mekanizmalarıyla denetim yetkisini daha etkin bir biçimde kullanacak. Bu sistemde cumhurbaşkanı, devletin ve yürütmenin başı olacak, yürütmedeki iki başlılık sona erecek. 'Rejim değişiyor, tek adamlık geliyor, Meclis kapatılıyor' gibi yapılan propagandalar tamamen yanlıştır. Aksine cumhuriyet olan rejimimiz ve Gazi Meclisimiz daha da güçlenmektedir. Bu istem halkımızın ve ülkemizin kazanacağı sistem' ifadelerini kullandı.