Sakarca pazarda yerini aldı

Orta Karadeniz Bölgesi'nde daha çok Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'da genellikle fındık bahçelerinde, yol kenarlarında, çayırlık alanlarda yetişen ve yöresel yemekler alanında en tanınan besinlerden olan sakarca, mahalle pazarlarında yerini aldı.

Sakarca pazarda yerini aldı

Bölge mutfağında önemli bir yeri bulanan, daha çok kızartması ve mıhlaması yapılan, yöre halkı tarafından sevilerek yenilen sakarca, semt pazarlarında ‘bağ’ şeklinde satılıyor. Bağı 2.5 TL’den satılan Sakarca’nın tıbbi olarak idrar artırıcı ve kalbin kasılmasını kuvvetlendirici etkisi olduğu biliniyor.

Sakarca ayrıca yöre halkı tarafından börek ve çörek gibi unlu mamullerde de kullanılıyor.

 



EN ÇOK OKUNANLAR



SIRADAKİ HABER