Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un üretici kuruluşlarından Afacan Plastik'in açılışına katıldı. Açılışta konuşan Genç, Samsun'un üreten bir şehir olması gerektiğine dikkat çekti.

SAMSUN STRATEJİK ÜS OLACAK
Canik'te ve ticaretin yatırımcının önünü açtıklarını belirten Genç, '12 yıldır bir çok yatırıma Canik olarak ev sahipliği yaptık. Bunların sonucunda 8 binin üzerinde insan bu yatırımlar sayesinde iş sahibi oldu. 21. yüzyılda Samsun'a biçilen rol Türkiye'nin en önemli stratejik üssü olacak konumdadır. Biz istiyoruz ki bu şehir üretsin ve ürettiğini satsın. Sadece bununla kalmayıp, Anadolu'nun mallarını Avrupa'ya, oradan da dünyaya taşısın' dedi.

KAYNAKLARI DOĞRU KULLANMALIYIZ
Yeni bin yılın başında dünyanın artık 4. sanayi devrimine geçtiğini ifade eden Genç, 'Bilginin iktidar olduğu, yazılım ve gen teknolojilerinin ortaya çıktığı 4. Sanayi Devrimi'ni mutlaka sağlamalıyız. 4. Sanayi Devrimi yaşanırken, Samsun olarak da zihin yapımızı 4. düzeye çıkarmak zorundayız. Artık şehirlerin ön plana çıktığı bir devirde yaşıyoruz. Yatırımı kendine çeken, istihdam yaratan, huzurlu ve mutlu bir şehri oluşturacak olan şey, yine şehrin kendi dinamikleridir. Samsun'un öz kaynaklarını çok doğru ve verimli kullanmalıyız' diye konuştu.

TİCARETİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ
Dünyanın baş döndüren bir hızla değiştiğine işaret eden Başkan Genç, 'Ekonomik kalkınma alanında topyekün bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bu şehrin çocukları çalışmak için şehir dışına gitmesin, beyin göçü olmasın istiyoruz. Bunu da ancak Samsun'da ticaretin önünü açarak yapabiliriz diye düşünüyorum" dedi.