TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, onarım çalışması devam eden Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ZAMANINDA AÇILACAK

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın da katıldığı incelemede havalimanında devam eden onarım hakkında Samsun-Çarşamba Havalimanı Müdürü Hamit Anıl ve Şantiye Koordinatörü Muzaffer Çaylı'dan bilgi alan Milletvekili Köktaş, çalışmaların planlandığı gibi zamanın da biteceğini ifade etti.

YÜZDE 90 TAMAMLANDI

Çalışmalarla ilgili detayları paylaşan Köktaş, "Pist üzerinde çöken 216 metre ve 156 metrelik iki bölüm kırılarak kaldırıldı ve altyapısı tamamlanarak beton döküm işlemleri tamamlandı. Pist, apron ve bağlantı yolunda kırılan anolardaki kaplama betonu dökümü bitti ve derz dolgu işlemi yüzde 90 oranında gerçekleşti. Halen dönüş apronu kaplama beton dökümüne devam ediliyor ve planlandığı gibi 8 Kasım 2017 tarihinde uçuşlara başlanacak" dedi.

HAVAYOLU HALKIN YOLU

Köktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 yıllık iktidarlarımız döneminde havayolları halkın yolları oldu. Şehirlerin gelişiminde, kalkınmasında havalimanlarının çok önemi vardır. Bu bilinç içinde zamanı ve ekonomiyi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Öncelikle havalimanımızın belirlenen zaman içerisinde bitirilmesini takip ederek zaman ayıran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, DLH Genel Müdürüne, ekibine, müteahhit firmaya ve 3 ay sabır göstererek güvenen Samsunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."