Olay, geçtiğimiz 10 Ağustos günü Sancaktepe Hilal Mahallesi'nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, serasında sebze yetiştiren evli ve 3 çocuk babası 61 yaşındaki Zeki Altınyay, sulama yaptığı esnada tabancayla boynunda vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olarak ambulansla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Altınyay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından başlatılan incelemede Altınyay'ın emekli olduktan sonra kurduğu serasında domates, biber ve salatalık yetiştirdiği öğrenildi. Herhangi biriyle bir sorunu olmadığı belirlenen Altınyay'ın ölümü faili meçhul olarak araştırılmaya devam edildi.

Cinayet, kriminal polis laboratuvarındaki incelemeyle çözüldü
İncelemeler sürdüğü esnada olaydan 13 gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye'de yapılan huzur uygulaması sırasında C.K. (31) isimli bir şahıs yakalandı. Şahsın üst aramasında çıkan ruhsatsız tabanca, balistik incelemesi için kriminal laboratuvarına gönderildi. Burada yapılan inceleme sonrasında şahsın üzerinden çıkan tabancanın Altınyay cinayetinde kullanıldığı tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipler, C.K.'yı tekrardan gözaltına alınarak sorguladı. Şüphelinin ifadesinde, tabancayı Eylül ayı başlarında İ.S.'den aldığını söylemesi üzerine polis, İ.S.'yi gözaltına aldı.

Talim yaparken rastgele ateş etmiş
Gözaltına alınan İ.S. polisteki sorgusunda olay yerine yakın bir yerde atış talimi yaptığını ifade ederek etrafa rastgele ateş açtığını söyledi. Talim esnasında yanında olan arkadaşları da zanlının ifadesinin doğru olduğunu belirtti. Bunun üzerine zanlının talim yaptığı yerde arama yapan polis, tam 75 adet boş kovan ele geçirdi. Kovanların incelemesini yapan polis, Altınyay'a isabet eden merminin bu kovanlardan biri olduğu ortaya çıktı.
Şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu kullanmak suçlarından kaydı olan şüpheli İ.S., adliyeye sevk edildi.

Faili meçhul cinayet huzur uygulamasında ele geçirilen ruhsatsız silahla çözüldü