Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Okçular Vakfı arasında Ortak Okullar Projesi adı altında okçuluğu tanıtma ve genç yetenekleri spora kazandırma amacıyla öğrencilere okçuluk eğitimi veriliyor.
İlçemizdeki 18 okulu kapsayan eğitimler,uzman antrenörler tarafından veriliyor. Öğrencilerin, Ata sporu okçuluğa olan yeteneklerini ölçmek ve ilgilerini arttırmak amacıyla verilen eğitimler ilçe genelinde devam ediyor. Proje kapsamında eğitimler her bir okulda 1 hafta sürecek. Ortaokul ve lise öğrencilerinin her birine tek tek ok atışı yaptırılacak. Böylece ok ve yay ile tanışmayan öğrenci kalmayacak. Okullarda verilecek eğitimler sonunda her bir okuldan 12 yetenekli sporcu seçilecek ve bu sporcularla birlikte okul takımı oluşturulacak.Ayrıca profesyonel olarak okçuluk sporunu yapmak isteyen öğrenciler de Okçuluk Vakfı'na yönlendirilecek.
2017-2018 eğitim dönemi sonunda 18 okuldan seçilen toplam da 216 öğrenci arasında turnuva yapılacak. Küçük Kız-Erkek, Yıldız Kız-Erkek ve Genç Kız-Erkek olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek yarışma sonunda başarılı olan öğrencilere ödül verilecek.

Gaziosmanpaşalı gençler okçuluk eğitimiyle hedefi 12’den vuracak