Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gençlerin uyuşturucu batağına nasıl çekildiğini sordu.

SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Türkiye'de son dönemde uyuşturucuda önemli bir artış olduğunu söyleyen Tekin, "Sentetik uyuşturucudaki yaygınlaşma toplumu tehdit eder hale geldi. Amerika'da bir uyuşturucu icat ediliyor, iki günde ismi 'Zombi' olarak konuluyor ve hemen Türkiye'ye geliyor. Her gün bir iki şehidimiz oluyor, tüm ülke olarak ağlıyoruz. Tahmin ederim ki her gün 10, belki de 100 gencimizi uyuşturucu batağında kaybediyoruz. Uyuşturucu mafyası önce gençleri alıştırıyor, sonra mafya elemanı olarak kullanıyor. Mafya için bu tatlı bir sirkülasyon, toplum için her gün yeni bir tehlike doğuruyor. Bu, artık seni beni geçti. Hükümeti de geçti. Bence, kanunları yeniden düzenleyip, toplumsal büyük bir seferberlik ilan etme zamanı geldi de geçti diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bununla ilgili bir projeniz var mı?" diye sordu.

ÇABALARIMIZ YOĞUNLAŞIYOR

İçişleri Bakanı Soylu ise CHP'li Tekin'e şöyle cevap verdi, 'Asayişle uğraşıyoruz, uyuşturucu ile de uğraşıyoruz. Hiçbirinden vazgeçemeyiz. Uyuşturucu ile mücadele için daha bu sabah toplantı yaptık. Teknoloji ve iletişimde çok hızlı gelişmeler oluyor. Çabalarımız yoğunlaşarak devam edecek' dedi.