Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent temizliği konusunda hizmette sınır tanımıyor. Belediye ekipleri, ömrünü tamamlamış lastiklerin çevreye zarar vermeden, geri kazanım ve bertarafı çalışması, 'Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği'' gereği Terme Belediyesi ile protokolü bulunan lisanslı firma tarafından devam ediyor.

EKONOMİYE KATKI

Geri dönüşüme kazandırılan lastikler kauçuk imalatı, asfalt katkı, yüzey kaplama malzemesi, lastik karo taşı üretimi gibi alanlarda değerlendirilebiliyor. Granül haline getirilen ömrünü tamamlamış lastikler, sentetik polimerler ve termoplastik ile karıştırılıp kalıplandığında oyun alanları ve spor salonları gibi alanların kaplanmasında ve otomotiv yan sanayinde hammadde olarak kullanılıyor.

HABER VERİN ALALIM

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş, ömrünü tamamlamış lastiklerin bilinçsizce atılmasının çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, "Terme Belediyesi olarak biriktirdiğimiz lastikleri çevre ve insan sağlığına verdiği zararlarından dolayı geri dönüştürülmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan lisanslı firmaya teslim edilerek, ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Doğaya gelişigüzel bırakıldıklarında uok olması yüzyıllar süren ve canlı hayatına büyük zarar veren eski lastiklerin toplama, taşıma ve geri kazanım çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu sebeple eski lastiklerin lisanslı geri dönüşüm firması tarafından alınarak geri kazanımlarının sağlanması için koordinasyon görevi yürütüyoruz. Ömrünü tamamlamış lastiklerini Terme Belediyesi ekiplerine teslim etmek isteyen vatandaşlarımız 0543 876 10 02 numaralı whatsapp ihbar hattımızı arayabilirler veya temizlik işleri şantiyemize getirerek teslim edebilirler" diye konuştu.