Tarım Teknopark ile ilgili Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Tarımsal teknoparklar tarladan rafa ürün yolculuğunun her aşamasının gerçekleştirildiği entegre sistemlerdir. Bu merkez en çok Baframıza yakışır" dedi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Tarımın daha verimli hale gelmesi ve katma değerin artırılması için tarım teknoparkların büyük önem taşığına vurgu yapan Başkan Şahin, "Bu sayede sadece ilçemiz değil, tüm Türkiye kazanır" dedi. Başkan Şahin, "Karadeniz'in en büyük ovalarından biri olan Bafra Ovası'nda ürün çeşitliliği açısından üretim ön planda. Ayrıca tarım alanlarının çok geniş olması ve tarıma dönük ekili alanlardan oluşması, Tarım Teknopark için uygun zemin oluşturmaktadır. Dolayısıyla Bafra Ovası, her türlü bilimsel çalışmalara da açık bir alan. Bafralı çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve ürünlerimizin kalitesinin artması ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. OMÜ Ziraat Fakültesi Bafra'da uygulama alanlarında birimlerini oluşturuyor. Bununla birlikte Tarım Teknoparkı da Bafra'ya kazandırdığımızda ülke tarımı büyük bir gelişme kaydedecektir" diye konuştu.

ÜRÜNLERİMİZ MARKALAŞACAK

"Tarım Teknopark'ın Bafra'ya kurulması çiftçilerimize de umut olacak" diyen Başkan Şahin, "Tarımsal Teknopark'ın içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, AR-GE laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri bulunuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırdığımızda ürünlerimizi daha kaliteli yetiştireceğiz ve alıcıya ulaşıncaya kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek sağlanmış olacak. Yapılacak AR-GE çalışmaları ile ovamızda yetişen ürünler daha çok talep görecek. Ürünlerin bekletilmesi söz konusu olduğunda ise depolama yapılabilecek. Ürünlerimizin daha kaliteli bir sunumu için ambalajlama yapılacak. Dolayısıyla ürünlerimiz markalaşacak" diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZE UMUT OLACAK

Tarım Teknopark'ın tarımsal ürünlerin üretim seviyesini ve kalitesini de arttıracağına dikkat çeken Başkan Şahin, "Bölgemizde Tarım Teknopark kurulacaksa bu Bafra'ya yakışır. Çünkü Karadeniz'in en büyük ovaları Bafra ve Çarşamba'dır. Fakat tarım ve sebzecilik alanında ürün çeşitliliği bakımından Bafra Ovası daha ileri bir seviyede. Böyle bir sistemin ilçemizde kurulacak olması çiftçilerimize büyük bir umut olacaktır" dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Samsun Tarım Fuarı'ndaki konuşmasında Tarım Teknopark'ın Bafra'ya kurulmasını talep ettiğini hatırlatan Başkan Şahin, "Bu talebimizin hemen akabinde bölge milletvekillerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Belediyemizde bu konularda ilgili görevli arkadaşlarımıza da gerekli talimatları verdik, onlar da bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Baframıza bu hizmeti kazandırma adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu hizmetin Bafra'ya gelmesi ülkemiz için de çok önemli olacak" ifadelerine yer verdi.

Ümit CEYLAN