Bafra'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi, Ahilik Haftası'yla ilgili program düzenledi. İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Ayhan Kandazoğlu, günümüz yükselen değerlerinin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinin yattığını vurguladı.

ÖRNEK ALINMALI

"Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları Batı'ya aktaran birikim ahilik kültürüdür. diyen Kandazoğlu, ahiliğin yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya topluluklarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemi olduğunu dile getirdi.

AHİLİK ŞUURU

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, "En büyük problemimiz insan problemi, gerçekten sorumluluklarını bilen, ülkesine milletine karşı fedakarca görev yapan insan yetiştiremiyoruz. Topyekun ahilik şuuru ile insan yetiştirip, artık 'başka Türkiye yok' diyerek herkesin elini taşın altına koyması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ustaların şed kuşanması hakkında kısa bir gösteri sunuldu, gösterinin ardından, Ahilik Haftası ile ilgili kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından takdim edildi. Programa, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar ve davetliler takıldı.