Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde okul servislerine İlçe Trafik Şube Müdürlüğünce denetleme yapıldı. Saruhanlı Cengiz Topel Mahallesi'ndeki Saruhanlı Anadolu Lisesi önünde yapılan denetimlerde okula öğrenci getiren ve öğrencileri evlerine götürmekte olan servis minibüsleri durdurulup sürücülerin belgelerine bakıldı. Öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıkları ve araçlardaki öğrenci sayısının fazla olup olmadığı da kontrol edildi. Denetlemelerde eksiklikleri bulunan 5 şoföre de 206'şar lira para cezası uygulandığı öğrenildi. Öte yandan, İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle ilçede korsan servisçilik yapan şoförleri takibe aldı. İlçede okul servislerinde hiçbir sorun yaşanmadığını belirten Saruhanlı ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi görevli polis memuru Yaşar Koç, denetlemelerin devam edeceğini söyledi. Yapılan denetlemeler hakkında bilgi veren polis memuru Koç, 'Denetimlerimiz sürekli devam ediyor. İlçe genelinde 4 personelle denetimlerimiz periyodik olarak devam ediyor. Taşımacılık yapan sürücüler üzerinde denetimlerimiz sürekli devam ediyor. Sürücü ola ki 'Ben bugün hastayım rahatsızım' der başka bir sürücü gönderir mi şeklinde biz denetimlerimize sürekli devam ediyoruz. Sürücüde de mesleki yeterlilik belgelerinin olup olmadığı bizim için önemli. Minibüs türünden taşımacılık yapan sürücülerden B sınıfı en az 3 yıllık ehliyete sahip olduktan sonra taşımacılık yapabileceğine dair mesleki yeterlilik belgelerinin var olup olmadığına bakıyoruz' dedi.

Saruhanlı polisi korsan servisçilerin peşinde
İlçe genelinde korsan servis şoförlerine göz açtırmadıklarını sözlerine ekleyen Koç, 'İlçede korsan servis şoförlerinden bir tanesini yakaladık. Bir tanesini de bugün yarın yakalamak üzereyiz. Onlar bize yakalanmamak üzere devamlı kaçıyorlar. Araçlarımızda öğrenci kapasitesinin dışında başka yolcu olmamasını istiyoruz. Araçlarımızın daima bakımlı ve onarımlı olmasını istiyoruz. Bu bakım ve onarımlı olduktan sonra ilçemizde araç servisi denetimlerimizi bitirdik. Eksiklikleri olan 5 sürücülere cezai işlem uyguladık. Bu sürücülere 206'şar lira para cezası kestik. Onlar da eksikliklerini giderdiler ve taşımalarına devam ediyorlar. Şu an için şoförlerimizden memnunuz onlar da bizim denetimlerimizden memnun. Ama bizim ilçemiz genelinde araçlarımızda bir sıkıntı yok' diye konuştu.

Servisçiler denetimlerden memnun
Okul servisi şoförleri de denetimleri memnuniyetle karşıladı. Özellikle korsan şoförlere karşı böyle denetimlerin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten servis şoförü Mehmet Halil Helekcan, 'Denetimlerinin sürekli olmasını istiyoruz zaten biz de korsan taşımacılardan çok şikayetçiyiz. Onun için bu denetlemeler öğrencilerin güvenliği için daha hoşumuza gidiyor. Araçlarda kamera istiyorlar benim aracımda kamera yoktu kamera takılması için çalışmalara başladık' dedi.
Okul servis şoförü Muhittin Bektaş ise 'Trafik denetiminden memnunuz çünkü çocukların sağlığı ve bizim sağlığımız için hepsinden memnunuz, hepsinden Allah razı olsun çünkü mecburuz kendi sağlığımız için yaptırmak zorundayız' diye konuştu.
İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri Saruhanlı ilçe genelindeki denetimlerini sürdürüyor.

Manisa’da okul servislerine sıkı denetim