Vatandaşların ayağına ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmeti götürdüklerini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, muhtaç, engelli, sağlık hizmeti almak için sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki vatandaşlara 'Evde Sağlık Hizmeti' uygulaması gerçekleştirdiklerini söyledi.
İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde sağlık hizmeti ekipleri, evde sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşların evlerine giderek önce tespit ve ardından muayene edilen hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştiriliyor.
Evde sağlık hizmetlerinde ihtiyaç duyan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine gidilip sağlık kontrollerini yapan ekipler, hastaların pansumanından, kullanacağı ilaca kadar kontrol ediyor ve hastaların iyileşme sürecinde her aşamayı da takip ediyor.
Bugüne kadar bin 200'ün üzerinde vatandaşın yararlandığı hizmet her geçen gün gelişerek devam ediyor.
İnsan sağlığının son derece önemli olduğunu belirten Başkanı Seyfi Dingil, 'İnsan sağlığına yapılan hizmet, en güzel hizmettir. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız mümkün olduğu kadar daha çok vatandaşımıza bu hizmeti götürmek' dedi.
Hiçbir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesinde İskenderun Belediyesi 'evde sağlık hizmeti' ekipleri gerekli çalışmaları ve tetkikleri yaptıktan sonra hastaları dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlara yönlendiriyorlar.
Evde Sağlık Hizmeti Ekibi hafta için her gün 08.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet verirken, aylık olarak 100'e yakın hastanın evine gidip kontrolleri yapıldığı belirtildi.

İskenderun Belediyesi ayda 100’e yakın hastaya evde bakıyor