ATO aylık Olağan Meclis Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımı ile yapıldı. ATO Meclis üyelerine hitap eden Bakan Çavuşoğlu, dış politikadaki son gelişmeler hakkında bilgi vererek, Meclis üyelerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son bir ayda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Tüccarların uluslararası ilişkilerin önemli aktörleri olduğunu söyleyen Baran, 'İş adamları olarak bizler yaptığımız ihracat ve ithalatlarla bir anlamda Türkiye'nin yurt dışındaki ticaret elçileriyiz. Her birimiz ülkemizi yurt dışında temsil ediyoruz. Ülkeler arasında ticaret ne denli gelişirse siyasi ilişkiler de o ölçüde güçlenir. Bu bakımdan bizim daha çok yurt dışına gidip gelmemiz, daha çok ihracat yapmamız gerekiyor' dedi.

'Ankara'nın gömleği dar geliyor'
Baran, on binlerce ticari işletmesi, sanayi tesisleri, organize sanayi bölgeleri, Ar-Ge merkezleri, teknoparkları, üniversiteleri, sağlık kuruluşları ile önemli bir şehir olan Ankara'nın sağlık turizmi, termal turizm ve kongre turizmi bakımından gelişmeye açık olduğuna dikkati çekti. Ankara'nın gelişmesi açısından yurt dışına doğrudan uçuşların büyük önem taşıdığını vurgulayan Baran, 'Ankara'nın gömleği artık üzerine dar geliyor. İstiyoruz ki Anadolu'nun kalbi olan şehrimiz dünyaya daha fazla açılsın, ihracatımız artsın, turist sayımız artsın' diye konuştu.
ATO yönetimi olarak yaklaşık 11 aydır görev başında olduklarını hatırlatan Baran, bu süre içinde başta ATO üyeleri olmak üzere Ankara ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için yoğun bir mesai harcadıklarını bildirdi. Baran, 'Ankara Ticaret Odası olarak 160 bin üyeyi temsil ediyoruz. Elbette çalışmalarımızın odağında üyelerimiz yer alıyor. Bununla birlikte Ankara'ya ve ülkemize karşı da sorumluluklarımız var. Ankara'nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkımızı artırmak, 2023 hedeflerini yakalamış güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için canla başla çalışıyoruz' dedi.

Mobil ATO üyelere tanıtıldı
Toplantıda, ATO'nun dijital dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hayata geçirdiği Mobil ATO uygulaması da üyelere tanıtıldı. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tarhan, Mobil ATO uygulamasının nasıl kullanılacağı ve içeriği hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. ATO üyeleri ve uygulamayı akıllı telefonlarına indiren herkesin duyurular ve etkinlikler başta olmak üzere ATO ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabileceği belirtildi.
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ziyaretinin anısına Bakan Çavuşoğlu'na tablo ve teşekkür plaketi sundu. Bakan Çavuşoğlu da ay-yıldızlı kâse ve lale motifli tabak hediye etti.

ATO Başkanı Baran: “Ankara’nın gömleği artık üzerine dar geliyor, istiyoruz ki ş