Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Sanayi Siteleri Dairesi Başkanı Caner Koçoğlu, Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ve 2 uzman personel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Gülsan Sanayinin kaldırılması hakkında istişarelerde bulundu.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen istişarenin ardından da sahada incelemelerde bulunuldu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile Kamalı taraflarında arazi incelemesi yapan Başkan Yılmaz'a Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak da eşlik etti.

'Esnafımız asla endişe duymasın'

Gülsan Sanayi Sitesinin imarsız ve plansız bir alan olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Bu alanın yapılaşma hakları yok. Şehrin adeta kanayan bir yarası durumunda. Kentsel dönüşüm kapsamında sanayi sitesini imarlı ve planlı bir alana taşıyoruz. Alanın bulunduğu yeri de kültürel, sosyal ve dini tesislerle donatarak büyük bir projeye imza atacağız. Gülsan Sanayi Sitesi yaklaşık 130 dönümlük bir alan. 130 dönümlük alanın içerisinde muhtemelen 35 bin metrekarelik bir külliye, büyük bir mabet ve bu mabedin etrafında bir külliyede olması gereken kültür siteleri olacak. Geri kalan kısmı da kent meydanı olarak şehrimize hizmet edecek. Tüm bunları yaparken sanayi esnafını asla mağdur etmeyeceğiz. Onlara en uygun yeri bulmak için çalışıyoruz. Esnafımızın için rahat olsun" diye konuştu.