Vakıflar Genel Müdürlüğü, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen ihale ile Terme Pazar Camii restorasyon işine önümüzdeki hafta başlanacak. Restorasyon süresince cami ibadete kapatılacak ve bu sürede ihtiyacı karşılamak üzere Terme Belediyesi tarafından belediye binasında tahsis edilen alan kullanılacak.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Pazar Cami İmam Hatibi Hasan Şakiroğlu, Terme Tarihi Pazar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İskender ile birlikte restorasyon süresince cami cemaatinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye tarafından tahsis edilen hizmet binasının 3. katında incelemelerde bulundu. Başkan Şenol Kul, ihale kapsamında çalışmaların önümüzdeki hafta başlayarak 400 günde teslim edileceğini söyledi.

SORUMLULUĞUMUZ ARASINDA

1840'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen caminin Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıdığını ifade eden Başkan Kul, "Camilerimiz Allah'ın huzurunda dua ve ibadetlerin topluca arz edildiği, secdelerin birleştiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği kutsal mekanlardır. Tarihi Pazar Camimizin restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen tarihi yapıların korunması bizim sorumluluklarımız arasındadır. Bizler de kutsallarımızı korumak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve ilçemizdeki din görevlilerimiz ile güzel işbirliği içerisinde elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KUL'A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

İlçe Müftüsü Apaydın restorasyon sürecince geçici olarak belediye hizmet binasını tahsis eden Başkanı Kul'a işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.