Karayılmaz, "16 spor branşında ve kültürel dallarda okullarımızda ki öğrencilerimizi farklı spor dallarıyla tanışmasını sağlayacağız" dedi.

ÖRNEK PROJE

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü örnek bir projeye imza atıyor. Projede Samsunda bulunan okullarda ki öğrenciler 16 farklı spor branş dalında olimpiyatlarda yapılan tesislerde antrenörler eşliğinde eğitim alacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte örnek olacak bir projeye imza attık. Samsunda bulunan okullarımızda ki çocuklar 16 farklı spor dalında antrenörlerimiz tarafından eğitim alacak. Sadece sporda değil sosyla ve kültürel anlamda da çocuklarımız gençlik merkezlerinden yararlanacak" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETİNDE

Olimpiyatlarda yapılan tesislerin böylece aktif hale geçeceğini belirten Karayılmaz, "Herkes merak ediyor, yapılan tesisler ne olacak diye? İşte biz bu tesislerimize canlılık kazandırmak için önemli projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İlk olarak pilot okul seçtiğimiz İlkadım Baruthane Ortaokulu'nda bulunan 800 öğrencimiz 16 farklı spor dalında eğitim alacak. Tüm ulaşım imkanlarını sağlayarak çocuklarımızı yeni tesislere taşıyacağız ve onlara spor ile kültürel anlamda yön vereceğiz. Velilerimize mesaj sistemi ile çocuklarının takip imkanını sağlayacağız. Bu Türkiye'ye örnek olacak bir proje" diye konuştu.

RAKAM YETERLİ DEĞİL

Karayılmaz, "Samsun'da okul çağında aktif lisanslı sporcu sayımız şu an 25 bin civarında ama bu yeterli değil. Bunun daha yukarlara çıkması için 2017-2018 yılı için 50 bin sayıyı hedeflemek istiyoruz. Gerek ilk temsilcilerimiz, gerek antrenör ve gerekse bizim spor uzmanlarımız ile bu sayıyı yükseltmek için neler yapılmalı bunun istişarelerini yapacağız. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm yeniliklere açık bir kurumuz. Samsun büyük bir kent ve bu kentte sporu tabana yaymakta bizim istek ve arzularımız içerisindedir. Umarım önümüzde ki yıllarda Samsun'da sporda çok büyük ivmeler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi. Salim YILDIZ