29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94.yıl dönümü kutlamaları Alaçam Hükümet Konağı'nda Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı tüm yurtta olduğu gibi Alaçam'da da coşkuyla kutlandı. Tebrik ve kabullerin ardından Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program ile kutlamalar devam etti. Törene İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Cumhuriyet Savcısı Emre Doğan, İlçe Emniyet Amiri Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Devlet Hastanesi Başhekimi Radi Şen, daire amirleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Belediye Başkanı Hadi Uyar, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

EN SEÇKİN ESERİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemi belirten konuşma İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından yapıldı. Çağlar, "29 Ekim, yeryüzünde ve bu coğrafyada kendi gücümüz ve onurumuzla Türkiye Cumhuriyeti adıyla yeniden ışıldamaya başladığımız gün. Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz kahraman Atatürk'ün Türk ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseridir. 1923 yılında ilan ettiği cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Devletimiz ve ülkemiz, cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle de dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir' ifadelerini kullandı.

ŞİİRLER OKUNDU

Törende öğrenciler tarafından şiirler okudu, çeşitli gösteriler düzenlendi. Okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. OMÜ Müzik Bölümü öğrencileri tarafından verilen konserle devam eden kutlamalar, davul zurna eşliğinde halaylar çekilmesi ile sona erdi. Törenin ardından Şehit Erdal Bolat Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından bisiklet gezisi düzenlendi.