Son 13 yılda her alanda yaptığı yatırımlarla ilçeyi arka bahçelikten cazibe merkezine dönüştüren Canik Belediyesi, yatırımlarına devam ediyor. İlçenin dört bir yanında eğitimden kültüre, turizmden kentsel dönüşüme kadar bir çok alanda yürütülen çalışmalar, Başkan Osman Genç tarafından da yakından takip ediliyor. İlçede çalışmaları süren projeleri inceleyen Başkan Genç, hayata geçen her projenin şehri daha yaşanabilir kıldığını söyledi.

3 PROJEYİ İNCELEDİ

Hafta sonu başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) ve Meşe Orman Park projeleri ile Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından uygulanan "81 İle 81 Anaokulu" projesi kapsamında hayırsever olarak rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulu projesini inceleyen Başkan Genç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞEHRE DEĞER KATACAK PROJELER

Canik'in dört bir yanında her dönem hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Genç, "13 yıldır olduğu gibi bugün de aynı heyecanla şehrimizin gelişimi adına bir çok yatırımı hayata geçiriyoruz. Birçok mahallemizde aynı anda projelerimiz var. Kırsal mahallelerimizi de ayırt etmeden hemen hemen her mahallemizde cami ve okul çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi yatırımlarımız devam ediyor. Bunların yanında Sancaktepe, Oyuncak Müzesi, Meşe Orman Park, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi ve rahmetli annem adına yaptırdığım anaokulu projelerimiz de şehrimizin değerine değer katacak projelerimiz" dedi.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Çalışmaları tüm hızıyla devam eden 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) projesinin Samsun turizmine katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Genç, "Projemiz bittiği zaman tüm hemşehrilerimizin Samsun manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayabileceği, yemeklerini yiyebileceği, aynı zamanda doğayla bütün bir şekilde zaman geçirebilecekleri mekan olacak. Meşe Orman Park projemiz ile harika bir işe imza atıyoruz. İnşallah Samsunlu hemşehrilerimiz ve dışardan şehrimize gelenler 2018 yaz ayında şehrin gürültüsünden uzak, içerisinde doğa yürüyüşü yapabilecekleri, kafesi, parkları ve sosyal donatı alanları olan mükemmel bir doğa projemizin keyfini çıkartacaklar" diye konuştu.

SAMSUNLULAR EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırdığı anaokulu inşaatını da inceleyen Başkan Genç, "Bu mahallemizde büyük bir eksikliği giderecek anaokulu yakın zamanda hizmete girecek ve eğitim-öğretime başlayacak. Yakın zamanda Oyuncak Müzemiz ve Yavuzselim Mahallesinde yaptığımız Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimiz de inşallah hizmete girecek. Yine bir çok mahallemizde açılışa hazır ve çalışmaları son aşamaya gelen hanım konakları ile sıbyan mekteplerimiz var. Hayata geçirdiğimiz her proje şehrimizi daha yaşanılabilir kılıyor. Samsunlu hemşehrilerimiz her şeyin en iyisini hakediyor. Projelerimiz şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.