CHP Samsun İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Düzenlenen kutlama törenine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Suat Binici, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

NE MUTLU BİZE

Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan Başkan Akcagöz, şanlı cumhuriyetin 94. yılını gururla kutladıklarını ifade etti. Akcagöz, '1938 yılından beri Mustafa Kemal Atatürk yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Ne mutlu bize, ne mutlu Atatürk'ün izinden gidenlere, ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere. Cumhuriyet tek başına kuru bir kavram olarak sahip çıkılması gereken bir şey değil. Cumhuriyet laiklik, kadın-erkek eşitliği, sosyal devlet demek… Cumhuriyet Anadolu coğrafyasında ki varlık mücadelesi demek. Biz Cumhuriyet deyince bunu anlıyoruz' ifadelerini kullandı.

MAZLUM TOPLUMLAR İÇİN REHBER

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise cumhuriyetin Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde bundan 94 yıl önce Anadolu ve Rumeli topraklarında yaşayan, farklı dil konuşan, farklı inançta olan insanların birlikte verdiği kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulduğunu dile getirdi. Milletvekili Zeybek, 'Mazlum uluslara bağımsızlık aşılayan Atatürk, cumhuriyeti devrim ve ilkeleri donatmıştır. Son yıllarda cumhuriyetin nitelikleri ve kazanımlarına karşı bazı iç ve dış çevrelerden saldırılar geliyor. Atatürk devrim ve ilkeleri dünyanın mazlum toplumları için rehberdir. Emperyalistlerin oyunlarını bozabilmek için Atatürk ilkeleri etrafında birleşmemiz kaçınılmaz. Cumhuriyetin faziletlerini bilen insanlarımız laik cumhuriyet rejimine sahip çıkmalıdır. Kurtuluş Savaşı'nı veren, cumhuriyeti kuran başta asrın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum' şekline konuştu.