Samsun'un Yakakent İlçesi'nde 1,5 yıl önce başlayan 25 milyon liralık büyük alt yapı projesinin devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu , "Alt yapı çalışmalarında şimdiye kadar yaklaşık 40 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı tamamlandı. Çalışmalar yoğun tempo da devam etmektedir. Yakakent'teki proje tamamlanıp devreye girdiğinde, çevreye duyarlı modern kanalizasyon sistemi hayata geçecek. Modern bir atık su arıtma sistemi devreye girecek ve Yakakent'te modern yaşantıya katkı sağlayacak. Bu alt yapı projesinin tamamlanması ile ilçe daha da gelişecektir" dedi.

Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı ile Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Kamil Demircioğlu, "Proje de 4 adet terfi merkezi yapılacak. Atıksu arıtma tesisi sahasına yapılacak terfi merkezi ile daha sonra şebeke de toplanan atık sular arıtıldıktan sonra, derin deniz deşarjı ile tahliye edilecek. Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının, yüzde 90'ı tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandıktan sonra, yüklenici firma, 1 yıl süre ile işletmesini üstlenecek" diye konuştu.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Yakakent Bölge Sorumlusu ve Proje Kontrolörü Çevre Mühendisi Dilek Çelikkol ile birlikte atıksu arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.