Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsunspor'u ziyaret etti. Teknik Direktör Engin İpekoğlu ve futbolcularla bir araya gelen Vali Kaymak, takıma başarı diledi. Vali Kaymak, oyunculara hitaben yaptığı konuşmada da, ellerinden geleni yapmalarını ve Süper Lig hedefi için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti. Ardından Başkan Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleriyle de sohbet eden Vali Kaymak, takımın hem sportif hem de maddi durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TAKDİR EDİYORUM

Sporun önemine değinen Vali Kaymak, "Daha önce çalıştığım yerlerde de sporun evrenselliğine katkıda bulunmak için çalıştık. Bir kentin ortak paydası spordur ve bu Samsun'da da Samsunspor. Takım kazandığı zaman şehrin havası bile değişiyor. 3-4 aylık görev süremde Samsunspor taraftarını hep takdir ettim. Rakip takımlara gösterdikleri hoşgörü çok önemli. Örneğin Altınordu'ya yenildikten sonra rakibi çağırıp alkışladılar. Bunu kolay kolay kimse yapmaz. Onların varlığı çok önemli" diye konuştu.

BU LİG YAKIŞMIYOR

Vali Kaymak, "Hepimiz bu takımın Süper Lig'e çıkması beklentisindeyiz. Bu takım yıllarca Süper Lig'de kalmış bir takım. Samsun 17 ilçesiyle 1 milyon 300 bin nüfusuyla Karadeniz'in en büyük ili. Bu ligde olmak takıma yakışmıyor. Bu takıma Süper Lig yakışır. Ben ilin valisi olarak imkanlar ölçüsünden elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum. Kulübün maalesef para sorunu var. Var olan imkanlar ölçüsünde Samsunspor'u Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz ama birikmiş borç hep sorun oluyor" dedi.

SAYGIN BİR İŞADAMI

Samsun Valisi Osman Kaymak, şöyle devam etti: "Kazım Yılmaz döneminden kendisine olan 13 milyon TL civarında bir alacağı var. Yönetim bana gelip 'Kazım beyin bocunu silmesini isteyemeyiz, alacağıdır. Ancak borcunu ertelerse rahatlayacağız' dediler. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Erkurt başkan ve Kazım Yılmaz'ı bir araya getirdim. Kendisinden rica ettik. Kazım Yılmaz da bu şehirde saygın bir işadamı. İlk başlarda sıcak bakmasa da, sonradan kabul etti."

YILMAZ'A TEŞEKKÜR

"3 milyon 250 bin TL'nin ertelenmesi konusunda anlaştık. Bu paranın 1 milyon TL'sini Samsunspor'a aktardı ve bir yıl ertelemeli olarak gerekli senetlerini aldı. 2 milyon 250 bin TL daha kulübümüze sözü var. Bu durum takıma nefes aldıracaktır. Kazım Yılmaz'a çok teşekkür ediyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Yönetim elindeki imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyor. Onlara da teşekkür ediyorum. Takım kazandığı zaman sahiplenen çoktur ama önemli olan bu dönemlerde birlikte olabilmektir."

SEVGİ BEDEL İSTER

"Sevgi bedel ödemekle başlar, 'ben Samsunspor'u seviyorum' diyorsanız lütfen bu takıma sahip çıkın. İşadamları sponsorluk olur, borç olur, bağış olur istedikleri şekilde takıma sahip çıkabilirler. Takım Süper Lige çıktığında kimseye muhtaç olmadan yoluna devam edecektir. Güzel stadımza, güzel şehrimize Süper Lig yakışıyor. Siyasetçi, bürokrat, işadamı, sivil toplum örgütleri hep birlikte olmak lazım. Futbol tüm dünyada bütün sporların şahıdır. Samsunspor'un başarısı şehir için de önemli."

VALİ KAYMAK'A PLAKET...

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, stat açılışında vermeyi planladıkları ancak o gün uygun olmadığı için takdim edemedikleri teşekkür plaketini dün Vali Osman Kaymak'a takdim etti. Başkan Tutu, "Sayın valimiz Samsunspor'un her sorunuyla yakından ilgileniyor, bizleri onurlandırıyor. Maçlardan sonra arıyor, motive ediyor. Sorunlara çözüm bulabilmek için çaba sarf ediyor. Böyle bir valimiz olduğu için mutluyuz" dedi.

HAYDİ ALIŞVERİŞE...

Samsunspor ile Türkiye İş Bankası arasında imzalanan protokolle Samsunspor logolu kredi kartlarıyla kulübe maddi kaynak sağlanıyordu. Türkiye İş Bankası tarafından Samsun Valisi Osman Kaymak'a da Samsunspor logolu kredi kartı takdim edildi. Vali Kaymak, kredi kartını teslim alırken, "Samsunspor için haydi alışverişe" dedi.