Tüketicisi ile güçlü bir bağ kuran markadan ise kullanıcılarının artık vaz geçmesi neredeyse imkansız bir hale geldi. Yüz milyonlarca tüketicinin gözünce 'lovemark' olan Apple'a yönelik ara sıra eleştiriler gelse de bu durum, özellikle marka avukatları tarafından hoş görü ile karşılanabiliyor.

Bir Apple kullanıcısının attığı Tweet, konudan haberi olmayan kullanıcılar arasında şirket alehine küçük çaplı tartışmalara vesile olabilir. Fotoğraf uygulamasında binlerce nesneyi ve görüntüyü otomatik olarak gruplandıran Apple, The Verge'in haberine göre kullanıcıların istemeyecekleri kategorileri de otomatik olarak dosyalıyor.

@ellieewbu isimli kullanıcı, Apple'ın Fotoğraf uygulamasında 'sütyen' isimli bir dosya yarattığını ve konuya yönelik tüm fotoğrafları o dosyada topladığını Twitter üzerinden paylaştı.

4 binden fazla anahtar kelime var

Apple'ın fotoğraf uygulamasında binlerce nesneyi, yüz ifadesini ve ortamı ayırt ettiği ve sınıflandırdığı bilinen bir gerçek. 4 binden fazla anahtar kelimeyi kapsamlı bir şekilde arşivleyen uygulamada seyahat ve yemek gibi bilindik kategorilerin yanı sıra kullanıcılar için riski sayılabilecek birçok kategori var. Gruplandırma ise iOS 10 ve daha yeni işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen bir özellik.

Kullanıcı fotoğrafların otomatik olarak gruplanması yeni bir konu değil. Google da 2013 yılından beri fotoğraflarda aynı bulduğu nesneleri otomatik olarak tanımlıyor. Öte yandan Facebook da 2016 yılında kendisine ait nesne tanıma araçlarından bazılarını açık kaynak olarak paylaşmıştı.

KAYNAK:WEBRAZZİ