Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, TBMM'de görüşülen Helal Akreditasyon Kurumu kuruluş ve görevleri hakkında kanun tasarısı üzerinde söz alarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye helal akreditasyon kanun tasarısı mecliste yasalaştıktan sonra 'Domuz eti raflarda satılmaya devam edecek mi?' diye sordu.

AMAÇ TOPLUMUN KAFASINI KARIŞTIRMAK

Tekin, Bakan Zeybekçi'ye hitaben, 'Haramı helali geçmiş olan hükümetinizde amaç, iç piyasada helal-haram çelişkisi yaratarak toplumun kafasını karıştırmak. Bunu biliyoruz. Peki, her şeye rağmen domuz etini raf malı olmaktan çıkaracak mısınız?" diye konuştu.

'DOMUZ ETİ' YAZMAK ZORUNDA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise Türkiye'de helal ve haramla ilgili bir kısıtlama olmadığını söyleyerek, "Sadece domuzla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir şartı var. İçerisinde domuz karışımı olan veya domuz eti olan tüm ürünler üzerine görülür ve ayrıca sergilenmek ve stoklanmak kaydıyla böyle bir uygulamaya tabi olmak zorundadır. Üzerinde içinde domuz eti olduğu ve ne kadar olduğu açıklanmak zorunda" ifadelerini kullandı.