Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Osmanlıspor hazırlıklarına devam ediyor. Antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, kendileri ve rakipleri açısından da çok önemli maç olduğunu söyleyerek, 'İçeride oynadığımız iki maçı kazandık ama bizim puana ihtiyacımız var. Konya maçına baktığımız zaman, defansif anlamda iyi duran, zaman zaman final paslarında sıkıntı yaşayan bir Osmanlıspor vardı. Deplasmandaki maçlarda talihsiz bir gol yedik. Biz bunları kapatıyoruz ve maç maç gidiyoruz. Fenerbahçe maçında 3 puan almak istiyoruz. Rakibimize göre bazı önlemleri alacağız. Sahada iyi şeyler yapacağımız ve futbolcu kardeşlerimizinde yapacakları şeyler var. Bireysel olarak çok kaliteli futbolcularımız var. İçeride kazandığımız maçlar var ama deplasmanda da puan almanız gerekiyor. İki galibiyet aldığınız zaman çok farklı bir yere gelebilirsiniz. Buda Süper Lig'de kolay değil. Futbolcularıma çok inanıyorum ve onların iyi mücadele edeceğini biliyorum' ifadelerini kullandı.

Numan Çürüksu: 'Fenerbahçe baskı altında'
Fenerbahçe'nin baskı altında olduğunu öne süren Kaptan Numan Çürüksu, ''Son oynadığımız Konyaspor maçında gol yememe psikolojisiyle 11 adamla savunma yaptık. Bu anlayış bizim ilk yıllarımızda ki oyunumuza benziyor. Geriye yaslanıp hızlı adamlarımızla öne çıkıyorduk. Konya da talihsiz bir şekilde gol yedik. Sürekli bunu koruma içgüdüsü ile hareket ediyoruz. Oyun yapımız zamanla daha cesur ve güzel olacaktır. Bu hafta Fenerbahçe ile oynuyoruz. Çok iyi bir rakip ve bu avantaj olabilir. Fenerbahçe'nin durumunu biliyoruz ve onlarda çok stresli. Sonuçta onlar büyük dediğimiz takımlardan birisi ve çok baskı altındalar. Biz bunu avantaja çevirebiliriz. İçeride oynadığımız Kasımpaşa ve Karabük maçlarını 3-0 kazandık. Tabii ki Fenerbahçe maçı biraz daha farklı olacaktır ama bizim açımızdan daha yüksek konsantre de oynanacaktır' şeklinde konuştu.

Musa Çağıran: 'Bu durum bizim sınavımız'
Bu sezon yaşadıkları durumların beklemedikleri bir şey olduğunu ifade eden takımın tecrübeli futbolcularından Musa Çağıran, 'Bu bizim sınavımız. İlk beş haftayı saymazsak içeride iyi futbol oynuyoruz. Bunun yanında deplasmana gittiğimizde takıma bir şeyler oluyor. Özellikle deplasman maçlarında iyi oynadığımızı söyleyemeyeceğim. Şu an yapılacak tek şey çok çalışarak elimizden gelenin en iyisini yaparak Osmanlıspor'u bu durumdan çıkarmak. Kadromuz iyi ve bunu başaracak gücümüz var. Devre arasına kadar iyi puanlar alıp, toparlayacağımızı düşünüyorum. İdmanlarda rakibe göre hazırlanıyoruz. Ama Konyaspor maçında 11 kişi 18'in içinde duruyorduk. Bu saha içerisinde gelişen bir durum. Konyaspor bizden çokta iyi bir takım değil. O gün onlar istedi ve aldılar. Biz takım olarak istemedik'' diye konuştu.

'Fenerbahçe'yi yenersek bir çok şey değişir'
Bu hafta oynayacakları Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Çağıran, 'Fenerbahçe maçının fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz bu maçtan galip gelirsek birçok şeyin değişir ve bunu da yapmak zorundayız. Eğer bu maçta galip gelirsek, her şey farklı olacak. O gün elimizden gelenin en iyisini yaparak bu maçta galip gelmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Osmanlıspor'da cezalı futbolcu bulunmazken, Sokol Cikalleshi, Anıl Karaer ve Zydrunas Karcemarskas'ın sakat olduğu öğrenildi.

İrfan Buz: "Fenerbahçe maçından 3 puan almak istiyoruz"