Atakum Belediyesi, 2009 yılında yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını ilçede yaşatmak için harekete geçti. Atakum Belediyesi Meclisinde gündeme alınan konu, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin 'evet' oyu ile geçti. Merhum Yazıcıoğlu'nun adı, Mimar Sinan Mahallesindeki bir parkta yaşayacak.

Oy çokluğuyla kabul edildi

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinde yapımı devam eden park ve spor tesis alanına, merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verilmesi teklifini, belediye meclisine sundu. 2009 yılında yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu'nun, Türk siyasetinde önemli bir isim olduğunu kaydeden ve Atakum ilçesinde adının yaşatılmasını istediklerini ifade eden Başkan Taşçı'nın bu teklifi, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Bu teklife olumsuz baktıkları düşünülen CHP'liler, oy kullanmayarak çekimser kaldı. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

"Örnek siyasetçi, Muhsin Yazıcıoğlu"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Türk siyasetinin önemli ve değerli isimlerinden birisi olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Vatansever kişiliği ile her zaman örnek olmuş, efendiliğiyle milyonların gönlüne taht kurmuş bir siyasetçi olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyoruz. İlçemizde yapımını tamamladığımız park alanı ve hemen yanında bulunan spor tesisine adını vermek istiyoruz. Bu anlamda konuyu meclisimize taşıdık. AK Parti ve MHP'li meclis üyelerimizin tamamının desteği ile de kabul edildi. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve Spor Tesisleri ilçemize hayırlı olsun. Böylesine önemli bir siyasetçinin adını ilçemizde yaşatacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Destek veren meclis üyelerine teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.