Fi dizisinin 2. yeni sezon Çi fragmanı yayınlandı. Fragmanın sürprizi ise Nehir Erdoğan oldu. 37 yaşındaki oyuncu dizide Roma'daki bir cafe işletmecisi rolüne hayat verecek.

Merve Çağıran (Ceren)

'Fi'nin ilerleyen bölümlerinde projeye katılan ve Duru'nun (Serenay Sarıkaya) dans okulundan yakın arkadaşı Ceren karakterine hayat veren Merve Çağıran, yeni sezonda yer almayacağını açıkladı.

Akilah Azra Kohen'in çok satan Fi Çi Pi kitap üçlemesi dizi olarak uyarlandı. Projenin yapımını Ay Yapım, yönetmenliğini ise Mert Baykal üstleniyor.

Seranay Sarıkaya, Ozan Güven, Mehmet Günsür ve Berrak Tüzünataç'ın yer aldığı projenin ilk fotoğraf çekiminden yansıyan kareler ise renkli anlara sahne olmuştu.

Fi, 2. sezonuyla yine izleyiciyle olacak ve 60 dakika olarak devam edecek.

Serenay Sarıkaya (Duru)

Medcezir adlı dizide rol aldıktan sonra, başka bir projede yer alıp almayacağı merak konusu olan Serenay Sarıkaya projede Duru karakterine hayat veriyor.

Berrak Tüzünataç (Özge)

Ozan Güven (Can Manay)

Sezin Akbaşoğulları

Star TV ekranlarında yayınlanan Cesur ve Güzel'in Cahide'si olarak rol alan Sezin Akbaşoğulları,geçen sezon Fi dizisinin kadrosuna dahil olmuştu.

Mehmet Günsür (Deniz)

Büşra Develi (Bilge)

Songül Öden

Fi'ye 10 ve 11. bölümlerde dahil olan bir diğer isim ise Songül Öden olmuştu.

Son olarak Serçe Sarayı dizisinde rol alan 40 yaşındaki Öden, Fi'de 'Can Manay'ın (Ozan Güven) patronu olan 'Sadık Murat Kolhan'ın eşini canlandırmıştı.

Özge Özpirinçcii

Fi dizisine Can Manay'ın sevgilisi Sıla karakteriyle dahil olan ve son olarak Aşk Yeniden dizisinde oynayan 30 yaşındaki Özge Özpirinçcii'nin de projede yeni sezonda yer almaması bekleniyor.
İşte Fi Çi Pi ile ilgili tüm detaylar...

Armağan Oğuz

Son olarak Dağ 2 filminde Astsubay Kıdemli Çavuş Baybars Yücel karakterine hayat veren oyuncu Armağan Oğuz, yeni projeye Göksel karakteriyle dahil olarak birkaç bölümde rol almıştı.

Peki ama diziye uyarlanan Fi, Çi, Pi üçlemesinin yazarı Akilah Azra Kohen kimdir? Kitaplarının ismi ne anlama gelmektedir? İlk ne zaman yayınlandı?

İşte bu soruların yanıtları...

Türk yazar ve psikolog, Akilah Azra Sarızeybek Kohen 1979 yılında İzmir'de doğdu. Kohen, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü mezunu olduktan sonra eğitim hayatına Kanada Ottawa Üniversitesi'nde, Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümü ile devam etti.

Liverpool Üniveristesi'nde Davranış Bilimleri dalında uzmanlık yapan Akilah Azra Sarızeybek Kohen iyi derecede İtalyanca ve İngilizce biliyor.

Asıl adı Azra Sarızeybek olan yazar, Akilah ismini mahlası olarak kullanıyor. 2001 yılında Sadok Kohen ile yaptığı evlilikten sonra 'Kohen' soyadını alan yazar; 2009 yılında bir erkek çocuğu sahibi oldu.

Akilah Azra Kohen'in eserleri/kitapları nelerdir? Fi-Çi-Pi üçlemesi ne zaman yayınlandı?

Sanatçının ilk eseri Fİ 2013 yılında Goa Basım Yayın tarafından, mahlası olan Akilah yazar ismi ile basılmıştır. İkinci ve sonraki basımlar Destek Yayınları tarafından Ağustos 2014 ve sonrasında basılmaya devam edilmiştir. Sloganı "Bu hikayenin sadece inanılamaz tarafları gerçektir" olan kitap 600 sayfa olarak basılmıştır. Yazar, kitabın ismi 'Fİ'nin altın orandan geldiğini ifade ediyor. Fİ'de ihtirası anlattığını söylüyor.

İkinci kitap olan Çi ilk olarak Destek Yayınları tarafından Temmuz 2014'te basılmıştır. Sloganı "İyi bir hikaye asıl bittiğinde başlar" olan kitap 300'ün biraz üzerinde sayfa sayısıyla ilk kitabın neredeyse yarısı uzunluktadır. İnsan enerjisi anlamına gelen Çİ'de, motivasyonunu kaybetmiş bir insanlık anlatılıyor.

Üçüncü ve serinin son kitabı olan Pi 'nin birinci baskısı Temmuz 2015'te Destek Yayınları tarafından 50.000 adet olarak gerçekleştirilmiştir. Sloganı "Bu hikaye burada bitecek ve sen başlayacaksın" olan kitap 700 sayfa olarak basılmıştır.

KAYNAK:POSTA