KARDEF Federasyon Meclisi 1. Güz Olağan Toplantısı, Rumeli Balkan Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu'nun katılımı ile Samsun'da düzenlendi. Mübadil Aile Öyküleri Fotoğraf Sergisi açılışı ile başlayan toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KARDEF Federasyonu Başkanı Kemalettin Altınsoy, '1. Güz İstişare Toplantısı için burada buluştuk. KARDEF olarak 5 vilayette, 18 ilçe derneğinin katılımı ile kurulduk. Federasyonumuz aynı zamanda Balkan Rumeli Konfederasyonu'na bağlanarak daha da güçlendi. Yapacağımız toplantının hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Konfederasyona güçlü bir federasyon daha eklediklerinin altını çizen Rumeli Balkan Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, 'Burada bulunmamızın ana sebebi Balkan Rumeli Konfederasyonu camiasına bir yıldızı daha eklememizdir. Samsun merkezli Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu, Balkan Rumeli Konfederasyonu asil üyeliğine kabul edildi. Bu süreç yaklaşık 6 ay sürdü. KARDEF yönetimi bölgede yaptığı çalışmalarla halk nezdinde büyük bir saygınlığa sahiptir. Uluslararası nitelikte çalışmaları mevcuttur. Bizler de konfederasyon olarak sadece Samsun'da değil tüm Karadeniz Bölgesi'nde Balkan Rumeli camiasının KARDEF çatısı altında toplanacağına inandık. Bu sebepten dolayı da konfederasyona üyeliğini kabul ettik. KARDEF'e bağlı 5 il bulunuyor. Giresun, Samsun, Amasya, Tokat ve Sinop illeri bulunuyor. Daha önceden konfederasyonumuzda 9 federasyon bulunuyordu. KARDEF'in de katılmasıyla birlikte üye sayımız 10'a, il sayımız da 47'ye çıktı' diye konuştu.
Toplantı konuşmaların ardından Göçün Toplum Üzerindeki Etkileri paneli, Bakan Tarihi Kongresi Kitap Lansmanı ve çalıştay ile sona erdi. Programa ayrıca Rumeli Balkan Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Mükremin Duygun, Sezai Onaran, Nedim Dönmez, Erol Ulu ve KARDEF Genel Sekreteri Akın Üner katıldı.

KARDEF, Rumeli Balkan Konfederasyonu’na katıldı