Türkiye'nin 7 bölgesinde hizmet veren Bil Okulları, Samsun'da açtığı okulla da 21. yüzyılın temel becerileri ile donatılmış, dünya dilleriyle kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Samsun Bil Okulları Genel Müdürü İnci Gülüzar Bayramkaya, 'Bil Okulları olarak, yaşam boyu öğrenmeyi prensip edinmiş, disiplinler üstü bir bakış açısı ve sanatsal bir duyarlılıkla yaşadığı dünya ile barışık, aydın bireyler yetiştirmeyi ilke edindik. Birey, iletişim, lisan, beceri, insan, lider inovasyon ve teknoloji tanımlarıyla kendini özetliyor' dedi.

DÜNYA İNOVASYON OKULU

Türkiye'nin 7 bölgesinde aktif olarak hizmet veren bir dünya okulu olduklarını kaydeden Bayramkaya, 'Bir dünya inovasyon okuluyuz. Pedagojik Mimari, 5N 1K Aktif Dijital Öğrenme, Sağlıklı ve Güvenli Okul, Flipped Learning, IB (PYP MYP DP) ve Inovation School Project gibi eğitim modellerini kullanıyoruz' diye konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliği içinde olduklarını sözlerine ekleyen Bayramkaya, "Bil Okulları, öğretmen eğitimleri, hizmet içi eğitim, veli ve öğrenci seminerleri, mimari çalışmalar, teknoloji araştırmaları, uluslararası eğitim programları uygulamaları, yabancı dil programları, öğrenci değişim programlarını birlikte yürütüyor. Ayrıca 'Fakülteler Okulda' ve 'Tadımlık Üniversite' programlarıyla öğrencilerine ayrıcalıklar sunuyor' ifadelerini kullandı.

PİSA

Bayramkaya açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı, PİSA Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren; ileri ve modern ölçme-değerlendirme tekniklerinin kullanıldığı, disiplinler arası bilgi-beceri ve disiplinler üstü bakış kazandırmayı hedefleyen bir araştırma projesidir. Bil Okulları, disiplinler üstü eğitim yaklaşımları ile öğrencilerine dünya ölçeğinde bir program sunmaktadır. Bil Okulları olarak, mentorluk, İngilizce ve İspanyolca olmak üzere çift yabancı dil, robotik atölyesi, sportif başarılar ve faaliyetler, akıl oyunları, müzik, görsel sanatlar ve rehberlik hizmetleri ile adımızdan söz ettiriyoruz.'

Kübra ŞENOCAK