Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun'da korunmaya muhtaç ve zorla çalıştırılan çocuklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Aileleri tarafından zorla çalıştırılan çocukların mahkeme kararıyla bakım altına alındığını söyleyen Balcı, "Şu anda Samsun'da 0-18 yaş arasında çeşitli nedenlerle risk altında olan 550 çocuk korunmaya muhtaç durumda ve bizim kurumlarımızda bakımlarına devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUN GELİŞİMİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Beden, ruh ve ahlak gelişimleri tehlikede olan, istismar edilen, zorla çalıştırılan çocukları ailesi olsun veya olmasın bakım altına aldıklarını söyleyen Balcı, "Çocukların gelişimlerini en iyi şekilde gerçekleştirip sosyal hayata atılmaları temel felsefemiz. Eğer çocuk zorla çalıştırılıyorsa, istismar ediliyorsa, çevresindekilerin ihbarıyla biz hemen çocuğa sahip çıkıyoruz. Bu çok önemli bir sorun. Şu anda Samsun'da 0-18 yaş arasında her türlü risk altında olan 550 çocuk korunmaya muhtaç durumda ve bizim kurumlarımızda bakımlarına devam ediliyor. Çocuklarımız 18 yaşına geldiğindeyse onları kamu kurumlarında işe yerleştiriyoruz" sözlerini kaydetti.

2 BİN 146 ÇOCUĞA SOSYAL DESTEK

Ekonomik problemleri olan ailelerin çocuklarına da yardımların sürdüğünü belirten Balcı, "Sosyal ekonomik desteklerimiz kapsamında Samsun'da 2 bin 146 çocuğa aylık olarak destek veriyoruz. Aileler çocuklarına bakmakta zorlandıklarında, okul masraflarını karşıyamadığında çocuğu hemen devlet korumasına almadan önce çocuk aileyle yaşamaya devam etsin diye sosyal ekonomik yardım yapıyoruz" dedi.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SORUNUMUZ VAR

Samsun'da sokakta yaşayan çocuk sorunu olmadığını söyleyen Balcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Ama sokakta çalışan çocuklar sorunu var. Bu çocukların bir kısmı kontrollü bir kısmı değil. Aileler yaz tatilinde çocuk hayatı öğrensin diye çalışmasını istiyorlar. Bu başka bir bakış açısı. Ama bazı aileler de çocukların sokaklarda dilenmesini veya çalışmasını istiyor. Şu anda Samsun'da 8 ekiple zorla çalıştırılan çocuklar için mücadele ediyoruz. Çocukları kurumlarımıza götürüp aileleriyle görüşüyoruz, ekonomik nedenlerle çocuğu çalıştırıyorlarsa ekonomik yardım gerçekleştiriyoruz. Eğer farklı nedenlerle çocukları sokakta çalıştırıyorlarsa bir rapor yazıp mahkeme kararıyla çocuğu aileden alıyoruz."

Zerrin SOMUNCU